Afbeelding
Foto: Marianne van Erp

Zomerlezing bij Ahrend: landschap is emotie

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode – Erfgoed Brabant houdt meerdere zomerlezingen in deze regio. In Sint-Oedenrode strijken ze ook neer en wel bij Ahrend. Het thema: landschap is emotie.

Landschap is emotie, veel mensen voelen zich verbonden met het landschap om hen heen en zetten zich ervoor in. Hoe maken mensen met elkaar hun omgeving mooier en welke rol speelt erfgoed daarbij? Anne van Kuijk, adviseur Omgevingskwaliteit bij de Provincie Noord-Brabant gaat in haar lezing hierop in aan de hand van een aantal voorbeelden in Het Groene Woud. Een van deze projecten is de Hooibrug over de Dommel in Sint-Oedenrode van kunstenares Birthe Leemeijer. Zij ontwierp de Hooibrug in opdracht van de Kunststichting Sint-Oedenrode in samenwerking met diverse partners. Harrie van den Brand, Secretaris KS Sint-Oedenrode en Meierijstad, vertelt onder andere over de manier waarop kunst betekenis kan geven aan het landschap. Na afloop van de lezing kunt u de Hooibrug bekijken.

Datum: 1 september. Tijdstip: 19.00-20.30 uur, ontvangst vanaf 18.30 uur. Locatie: Ahrend hoofdkantoor, kofferen 60, Sint-Oedenrode. Kosten: €5,- Aanmelding is verplicht via info@erfgoedbrabant.nl o.v.v. naam, aantal personen en titel lezing.