Afbeelding

Wordt u vrijwilliger bij de Zonnebloem?

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is op zoek naar vrijwilligers voor De Zonnebloem. Om een goed beeld te geven van het werk, gingen we in gesprek met vrijwilligster Marita.

Kun je jezelf even kort voorstellen?
Mijn naam is Marita en ik ben sinds 2007 vrijwilliger bij de Zonnebloem Sint-Oedenrode. Mijn ouders waren in het verleden gasten van de Zonnebloem in het zuiden van het land. Hun verhalen over de Zonnebloem hebben ertoe bijgedragen dat ik ervoor gekozen heb om vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem te gaan doen.

Wat vind je het leukst aan het vrijwilligerswerk?
Het leukste aan dit vrijwilligerswerk is voor mij het contact met de mensen. Dat mensen uitkijken naar de bezoekjes die je maakt en dat we mensen daarmee een leuke dag of middag kunnen bezorgen.
Een van onze activiteiten is een diner met al onze gasten en vrijwilligers. Het is dan genieten voor iedereen. Ook de andere activiteiten die we organiseren zoals muziekmiddagen, de Kerst- en Paasvieringen, knutselmiddagen, wandelingen met picknick, bingo en onze jaarlijkse dagtocht zijn zeer geliefd. Onze doelgroep zijn mensen, jong en oud, met een fysieke beperking en daardoor beperkt zijn in hun doen en laten en niet in Odendael wonen.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in? 
De contactpersonen bezoekwerk kijken welke vrijwilliger het beste bij een bepaalde gast past wat betreft interesse, hobby’s, e.d. We doen als vrijwilliger geen huishoudelijke taken alleen maar dingen voor de fun. De vrijwilliger spreekt zelf met zijn gast af hoe vaak het contact zal zijn. We streven naar een contact om de drie weken. Als een vrijwilliger minder tijd ter beschikking heeft is hij ook welkom. 
Er komen ook vacatures in het bestuur de komende periode. Het zou heel fijn zijn als jongere geïnteresseerd zouden zijn in dit vrijwilligerswerk. 

Wat levert het vrijwilligerswerk jou op? 
Het vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem levert vooral veel dankbaarheid op van de deelnemers. Een groot voordeel is dat je als vrijwilliger zelf je agenda bepaalt. Zelf vind ik het heel prettig dat je mensen weer een leuke onderbreking van hun dag kunt bezorgen.

Wilt u meer informatie over vacature 10933 of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact met het Steunpunt via 073-5441400 of via vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl