De Lidl van Sint-Oedenrode.
De Lidl van Sint-Oedenrode. Foto: Jimmy Vorstenbosch
ingezonden

Supermarkt in een woonwijk

Ingezonden Ingezonden

Sint-Oedenrode - In de krant van afgelopen week werd aandacht besteed aan de overlast van vrachtwagens op het Kofferen. Terecht. Op een andere plek wordt ingegaan op de verlaging van de snelheid op de Lieshoutseweg. Ook terecht.

Hier wil ik nog wel iets aan toevoegen. Sinds de komst van de Lidl hebben wij geen wekker meer nodig, want om 6.00 uur (of vroeger) staat er naast ons huis een vrachtwagen te brullen. En sinds de renovatie van de Boskantseweg is het nog vele malen erger, want dan proberen ze te keren. Zo geeft dit alles veel geluidsoverlast en daarnaast rijden ze van alles kapot.

Als de gemeente werkelijk een visie zou hebben over mobiliteit, dan vestigen ze geen supermarkt midden in een woonwijk. Wij hebben hier volop tegen geageerd maar de gemeente deed dit af met een aanwezige bestemming.

Als je werkelijk visie hebt, neem je het initiatief om de bestemming te wijzigen. En dat kost inderdaad geld, maar nu kost het veel meer aan overlast, risico’s en gezondheidsgevolgen. En wat is er mooier dan wat extra bouwgrond midden in het dorp, in een al bestaande woonwijk?

Nee visie, dat zie ik niet in deze gemeente. De oren laten hangen naar grote spelers in het economisch verkeer, des te meer. Jammer hoor.

Ans Zuidhof

Wilt u hierop reageren? Stuur dan een mail naar redactie@mooirooi.nl