Pater Pushpa
Pater Pushpa Foto:

Pater Pushpa neemt afscheid met Oogstdankviering

Religie Religie

Sint-Oedenrode - Ze hebben in Nijnsel al eerder zijn 12 ½-jarig priesterjubileum gevierd en nu komt er ook een afscheidsviering voor pater Pushpa.

Een ideale gelegenheid hiervoor is de Oogstdankviering op zondag 01 augustus op Hoeve Strobol aan de Strobolse Heidesteeg, zijweg Lieshoutsweg in Nijnsel. Vorig jaar kon ook deze viering geen doorgang vinden maar nu ziet de wereld er een stuk gunstiger, ‘gevaccineerder’, uit. De viering begint om 10.00 uur. U heeft inmiddels al kunnen lezen dat het Oogstdankfeest dat aansluitend op de viering zou beginnen helaas geen doorgang vindt.
Bert Verbakel en zijn crew toonden zich graag bereid om mee te werken aan deze afscheidsviering van de pater die dus enkele weken later naar zijn geboorteland zal afreizen. Medecelebrant is kapelaan Bryan van de Mortel en ook het Rooise gilde is van de partij, evenals een gelegenheidskoor.
De huidige coronaregels worden vanzelfsprekend strikt gehanteerd; bij aankomst handen ontsmetten, voldoende afstand houden en zo weinig mogelijk loopbewegingen. Aanvullende maatregelen zullen zo nodig aan het begin en na afloop van de viering worden medegedeeld. Maar goed, laat u dat alles niet weerhouden om te komen! Mogelijk is het meebrengen van een paraplu een goed idee en mochten de weergoden ons echt dwars zitten, dan wordt de viering verplaatst naar de Martinuskerk, aanvang 11.00 uur.
Na de viering is er gelegenheid om in groepen afscheid te nemen van pater Pushpa en dat doen ze natuurlijk op z’n Brabants, vergezeld van een geurige kop koffie op locatie. Hij stelt uw aanwezigheid zeer op prijs. “Laten we met velen nogmaals onze waardering tonen voor al die vruchtbare jaren dat Pushpa actief en op zijn geheel eigen wijze aan de parochie Heilige Oda was verbonden”, zo schrijft de parochie. Er is voldoende parkeergelegenheid, met name voor fietsen…..

Overwegingen bij een afscheidscadeau…..
Bij een afscheid van een sympathiek iemand met wie je het goed kon vinden hoort een passend, persoonlijk geschenk. Maar vooral persoonlijk, naar eigen inzicht en vermogen. Het is een publiek geheim dat pater Pushpa de afgelopen jaren met een deel van zijn salaris zijn armlastige familie in India heeft ondersteund. Met zijn tewerkstelling in India komt dat onder druk te staan: zijn salaris dat daar zal worden uitgekeerd staat natuurlijk niet in verhouding met de Nederlandse maatstaven.
Vandaar dat wij u voorstellen om indien mogelijk een geldelijke bijdrage te doen als gewaardeerd afscheidscadeau. Dan kan de familie en met name zijn moeder weer een poos vooruit worden geholpen in de hoop dat zij ook daarna een menswaardig bestaan kunnen blijven leiden. En zoals u dagelijks kunt lezen zijn de coronaproblemen in India nog lang niet voorbij….. Medicatie, preventiemiddelen, dokters- en hospitaalbezoek, ook het vervoer daar naartoe, dit alles moet uit eigen zak worden betaald, er is geen verzekering. Ook wil pater Pushpa nog middelen inzetten voor zijn nieuwe, armlastige parochianen.

U kunt uw bijdrage meebrengen naar de Oogstdankviering en deze persoonlijk aan hem overhandigen, afgeven op het parochiesecretariaat maar als u dat beter uitkomt deze ook overmaken naar de rekening van de parochie die daarvoor open staat: NL08RABO0305365126, onder vermelding van ‘afscheid pater Pushpa’. Zo snel mogelijk na 01 augustus zullen wij het volledige bedrag aan pater Pushpa doen toekomen op de wijze waaraan hij de voorkeur heeft. Hij vertrekt dan op 23 augustus definitief naar India. Heel veel dank voor uw bijdrage, het geld wordt zoals u al hebt begrepen heel goed besteed aan kwetsbare medemensen die het heel hard nodig hebben.