De laatste openluchtviering was in 2019
De laatste openluchtviering was in 2019 Foto: Hans van den Wijngaard

Openluchtviering Hoeve Strobol gaat wél door

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Door de toename van het aantal positieve testen gaat de oogstdag ook dit jaar opnieuw niet door. Maar het is de organisatie wel gelukt om de openluchtviering, die traditioneel aan de oogstdag voorafgaat, wel doorgang te laten vinden.

De openluchtviering wordt gehouden op zondag 1 augustus om 10 uur. De viering staat in het teken van het afscheid van Pater Pushpa, die teruggaat naar India.

De viering vindt plaats volgens de huidige richtlijnen van het RIVM. Er worden op het grote buiten terrein ± 300 stoelen op de juiste afstand geplaatst. Omdat iedereen tijdens de gehele viering op zijn stoel blijft zitten en er niet wordt gelopen, voldoet de organisatie aan de strenge eisen. De Heilige Communie wordt door Kapelaan Bryan en Pater Pushpa aan de kerkgangers op de stoelen uitgereikt.

Na de viering is het voor iedereen mogelijk om op gepaste afstand afscheid te nemen van Pater Pushpa. Na afloop van de viering is er voor de kerkgangers een gratis kop koffie. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol en er zijn geen staanplaatsen.