Neeltje Vervoort is erg trots op de opdracht.
Neeltje Vervoort is erg trots op de opdracht. Foto:

Rooienaar illustreert zomerverhalen voor landelijke actie

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Tosca Menten en Manon Sikkel zijn grote namen in het wereldje van kinderboekenschrijvers. Neeltje Vervoort was dan ook vereerd toen zij werd gevraagd om hun verhalen te illustreren. Deze verhalen zijn geschreven met als doel om meer kinderen in de zomer aan het lezen te krijgen.

Menten is bekend van de boeken Dummie de mummie en Sikkel kunnen we kennen van het kinderboek ‘Geheim agent oma’. Deze twee schreven samen met Maren Stoffels zomerverhalen die gepersonaliseerd kunnen worden door leraren en ouders. De actie is gericht op de leerlingen van groep 3 tot en met 8. Elke week komt er een nieuw hoofdstuk online. Leraren en ouders kunnen zelf de naam van de school, leraar en conciërge invullen.

“Ik ben de illustratrice bij de verhalen voor groep 5 & 6 en groep 7 & 8”, vertelt Neeltje trots. “Het was een super leuke opdracht. De reacties zijn ontzettend positief, ook van de schrijfster. Mijn uiteindelijke ambitie is om te kunnen leven van illustreren. Dit was het eerste zetje, ik hoop dat hier meer uitkomt”, aldus de Rooienaar. De promotie van de zomerverhalen is inmiddels volop bezig. In het noorden van Nederland is het al vakantie, dus daar kan men zich al aanmelden. Er zijn al meer dan 9.000 downloads. “Het is een groot succes”, jubelt Neeltje.