Afbeelding
Foto: Michael Melis

Boskantse karter blijft aan kop

Sport Sport

Boskant - Afgelopen weekend reisden Tom van den Biggelaar en zijn vader Dirk naar Venray voor de tweede ronde in het Nederlands Kampioenschap karting.

Tijdens dit weekend zou ook de eerste wedstrijd, die uit veiligheidsoverwegingen gestaakt was, ingehaald worden. Tijdens dat eerste weekend, wat in Strijen (ZH) plaatsvond, wist Tom tot ieders verbazing al zijn eerste pole en race-overwinning in het NK te pakken. Ze hadden dus een goede start gemaakt, maar de finale moest nog verreden worden en dit zou op de zaterdag voor de tweede wedstrijd in Venray gebeuren.

Na een start vanaf pole en een spannende strijd moest Tom in de inhaalwedstrijd genoegen nemen met p4. Op zondag volgde de kwalificatie voor de tweede wedstrijd waarin Tom een hele nette p6 in de wacht wist te slepen. Een goede basis voor de drie heats die volgden.

Race 1 werd beklonken met een zesde plek, race 2 en 3 werden beide met een mooie derde plek afgesloten. “Waar we vooraf hoopten de top 5 te kunnen halen, gaat Tom nu op basis van de verzamelde punten aan de leiding in zijn klasse, de parolin ID rocky. Nu snel weer voorbereiden voor de derde ronde van het gk4 kampioenschap, komend weekend in Genk”, zegt zijn vader tot slot.