Afbeelding

Tips voor meer daglicht in huis

Ingezonden Ingezonden

Is het bij jou in huis snel donker of krijg je maar weinig daglicht binnen? Dat is natuurlijk niet fijn, want het kan een voordeel zijn om te beschikken over genoeg daglicht in huis. Als je dit naar jouw gevoel te weinig hebt, kan het tijd worden om hier iets aan te doen. Hoe je meer daglicht kunt krijgen in je huis? Wij zetten wat handige tips op een rij!

Gebruik lichte kleuren

Wat je kunt doen om meer daglicht in je woning te krijgen, is gebruik maken van lichte kleuren in jouw huis. Dit kan in jouw huis al een hele verandering opleveren. Hoe dit kan? Nou, dat zit zo: lichte kleuren weerkaatsen het daglicht. Hierdoor wordt jouw woning lang niet zo donker en dat is natuurlijk precies wat je hoopt te bereiken. 

Juiste raamdecoratie

Om meer daglicht in huis te krijgen, is het belangrijk dat je beschikt over de juiste ruimdecoratie. Als jij nu raamdecoratie hebt waarbij ruimtes vooral verduisterd worden, kan het een goed idee zijn om over andere raamdecoratie na te denken. Wat een echte aanrader kan zijn, zijn inbetween gordijnen. Deze gordijnen zijn enorm geschikt voor jou als je graag wel wilt dat er genoeg licht naar binnenkomt, maar je niet wilt dat mensen naar binnen kunnen kijken. Door deze gordijnen kan er makkelijk zonlicht naar binnen komen, waardoor een ruimte in jouw huis vanzelf meer daglicht krijgt. Inbetween gordijnen zijn goed te combineren met andere gordijnen, denk hierbij bijvoorbeeld aan overgordijnen. Ga jouw raamdecoratie dus zeker eens na en kijk of er betere mogelijkheden voor zijn. 

Glazen deuren

Een goede mogelijkheid om meer licht in je huis te krijgen, is het plaatsen van glazen deuren. Als dit mogelijk is bij jouw huis, kan dit zeker het overwegen waard zijn. Denk eens aan het vervangen van de binnendeuren in jouw huis voor deuren met glas. Ook als je een schuifpui of tuindeuren hebt kan het een aanrader zijn om glazen deuren te plaatsen. Hierdoor krijg ja namelijk een stuk meer licht binnen in jouw huis. 


Maak gebruik van het dak

Zou je graag meer daglicht willen hebben? Dan kan het een idee zijn om na te denken over een lichtkoepel, lichtbuis of lichtstraat. Op deze manier zorg je voor extra daglicht via het dak. En niet zomaar wat daglicht, dit kan een flink verschil zijn met wat je gewend bent. Als je jouw huis echt te donker vindt, kan dit daarom een goed idee zijn. 

Vermijd hoge begroeiing 

Heb jij een mooie tuin, maar wel hoge begroeiing? Dit kan de lichtinval in jouw huis zeker beperken. Probeer dit daarom echt te voorkomen. Hoge begroeiing is niet bevorderlijk voor het licht in jouw huis, dus probeer dit regelmatig te snoeien. Op deze manier zal er meer licht jouw huis binnenkomen. 

Bovenstaande tips kun je zeker in je achterhoofd houden als je graag meer daglicht in huis wilt hebben. Door een of meerdere van deze tips toe te passen, kun je namelijk al een heel eind komen. Probeer er wel echt iets aan te doen als je weinig daglicht in huis hebt, want dit is natuurlijk niet fijn. Hoe meer daglicht in huis, hoe beter!