Nicole van der Kaaij.
Nicole van der Kaaij.

Roois tintje op Olympische Spelen

Sport Sport

Sint-Oedenrode / Nieuw-Zeeland – Nicole van der Kaaij is een gerespecteerd atlete uit Nieuw-Zeeland. Ze komt in actie tijdens de Olympische Spelen van Tokio, het grootste sporttoernooi ter wereld, dat over twee weken begint. Waarom haalt dit nieuws MooiRooi.nl? Omdat de helft van haar familie in Sint-Oedenrode woont. Dat geeft de ‘Olympics’ dit jaar een Roois tintje.

In Sint-Oedenrode wonen zeven neven en nichten Van der Kaaij. De andere zeven neven en nichten wonen aan de andere kant van de wereld, in Nieuw-Zeeland. En dat, omdat jaren geleden een oom besloot overzee te gaan. John van der Kaaij is een telg die daaruit voortkwam. Zijn dochter is de 25-jarige Nicole. Ze is een triatlete uit Taupo (Noordereiland) en reist als topsporter de hele wereld over. Met regelmaat wint ze wedstrijden en zo wist ze zich te kwalificeren voor het belangrijkste sportevenement ter wereld.

Twee jaar geleden was ze voor wedstrijden in Europa. Toen maakte ze meteen van de gelegenheid gebruik om familie in Sint-Oedenrode te bezoeken. Ze verbleef toen bij tante Hannie en trainde dagelijks in park de Kienehoef en omgeving. Op de Olympische Spelen doet ze mee aan de individuele wedstrijd. Ook probeert ze tijdens de teamwedstrijd een medaille te pakken.