Thea van der Schoot (2e van rechts) zat het dichtst bij het totale bedrag en haar prijs schenkt ze aan Tess, die lijdt aan een spierziekte.
Thea van der Schoot (2e van rechts) zat het dichtst bij het totale bedrag en haar prijs schenkt ze aan Tess, die lijdt aan een spierziekte. Foto:

Rooi mag trots zijn: Goede Doelen Week haalt dubbele op

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode – “Geweldig, wat een grandioze opbrengst”, is de reactie van Maartje Gevers, collectant van de Goede Doelenweek in de wijk Kinderbos.  Het uiteindelijke resultaat van de recente Goede Doelen Week is maar liefst 54.929,41 euro. Nagenoeg het dubbele van de collecte in de coronatijd vorig jaar, toen enkel digitaal kon worden gedoneerd. Het bedrag is verhoudingsgewijs beduidend hoger dan wat in vele andere gemeenten met een Goede Doelen Week wordt opgehaald. ‘Rooienaren’ kunnen weer trots zijn.

Dit jaar werd er voornamelijk digitaal gedoneerd, maar het was daarnaast ook mogelijk om middels de bekende enveloppe contant te geven. Hoe het een en ander zich tot elkaar verhoudt en welke consequenties dat heeft voor de collectevorm van volgende Goede Doelen Weken, is nog niet duidelijk. Collectant Helene van Heugten, is ook erg content over de grote opbrengst.
“Sint Oedenrode mag weer trots zijn op zichzelf! Waar het ‘m dan precies in zit? In Sint Oedenrode laat men zien dat men wat voor elkaar over heeft.” Het vertaalt zich o.a. naar het aantal vrijwilligers en trouwe collectanten voor de goede doelen en de Goede Doelen Week, en ook naar de gulle giften en de donaties van inwoners. Het vele werk van de ruim 350 vrijwilligers is in ieder geval dit jaar weer erg lonend geweest. Zonder hen was dit resultaat niet mogelijk geweest. Ook nu blijkt weer dat ‘Samen Loont’.

Dit resultaat was door velen niet verwacht, zo bleek uit de inzendingen op de prijsvraag uit DeMooiRooiKrant. Echter was niet iedereen was verrast over de hoge opbrengst. Thea v.d. Schoot zat met haar voorspelling het dichtste bij het uiteindelijke resultaat. Toen het bestuur haar mededeelde dat zij de prijsvraag had gewonnen, liet zij weten haar prijs te willen geven aan een goed doel. Thea is bezig met een sponsortocht voor de aanschaf van een rolstoelbus voor Tess, een tweejarig meisje, die de spierziekte SMA-2 heeft. Ze is rolstoelafhankelijk en naar alle waarschijnlijkheid zal ze nooit kunnen lopen. (zie: www.facebook.com/Vantesstic)
Thea stelt haar prijs graag ter beschikking aan dit doel. Stichting Goede Doelen Week Sint-Oedenrode wil dit hartverwarmend gebaar natuurlijk van harte ondersteunen. Twan van Dijck, lid van de taakgroep PR en Communicatie, onderstreepte dit door Thea te verrassen met een bloemetje.

Het bestuur van Stichting Goede Doelen Week sluit met gepaste trots het collectejaar 2021 af en gaat al snel en gesteund door het geweldig succes van dit jaar weer aan de slag met de voorbereidingen voor de gezamenlijke collecte in 2022 die, als het allemaal meezit, in de maand april gehouden zal worden.