Afbeelding

Wie gaat de Catan kampioen worden?

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Eindelijk kan er gestreden worden om het kampioenschap Catan van vorig jaar. Wie wordt kampioen Kolonisten van Catan van 2020? Dat zal vrijdag 9 juli beslist worden op het levensgrote catanbord op de kiosk van de Rooise Markt.

De Catanvereniging werd opgericht in de eerste lockdown op 26 maart 2020. Op 31 december werd bekend wie na al die maanden de finale mocht spelen om de uiteindelijke titel. Die strijd op groot bord kon natuurlijk niet plaatsvinden in de lockdown van corona. Immers, de finale wil de organisatie niet online maar fysiek met elkaar spelen op de Markt. Om 21.00u zal de grote finale starten tussen Geert-Jan vd Heuvel uit Boxtel, Twan vd Meerakker uit Zijtaart, Maikel van Overdijk uit Veldhoven en Roos Flapper uit Sint-Oedenrode. Kan de plaatselijke favoriet Roos uit Rooi de drie mannen verslaan waardoor de eerste kampioenstitel binnen Rooi blijft? Het wordt een megaspannend event waarbij publiek van harte welkom is rond de kiosk op anderhalve meter.

Periodetitel
Voorafgaand aan deze titelstrijd 2020 worden nog de halve- en hele finales gespeeld om de periodetitel van juni. Dat is voor de lopende titelstrijd over 2021. Beste speler van de vorige maand bleek Pim van Dinten uit Sint-Oedenrode. Aangezien alle voorrondewedstrijden online zijn via de app van Catan Universe, maakt het niet uit waar je bent op deze aardbol.

Pim speelde enkele potjes vanuit het mooie Carvoeiro in Portugal (foto). Hij werd op de huid gezeten door Renée Sabel uit Reusel. Zij was eerder de beste speler van april maar moest toen verstek gaan voor die finale om die periodetitel. Nu pakte ze knap de tweede plek en is daarmee óók verzekerd is van een finaleplek. Deze finale om de periodetitel juni 2021 start 19.30 uur en zal een voorwedstrijd zijn van de grote finale om de titel van 2020.

De uitslag van de maand juni:
1. Pim van Dinten - Sint-Oedenrode (finale)
2. Renée Sabel - Reusel (finale)
3. Geert-Jan vd Heuvel - Boxtel (halve finale)
4. Ed Sabel - Sint-Oedenrode (halve finale)
5. Johan Grootswagers - Vosselaar (B) (halve finale)
6. Jolanda Sabel - Sint-Oedenrode (halve finale)
7. Patricia Klokgieters - Son en Breugel (kwartfinale)
8. Marieke vd Vleuten - Sint-Oedenrode (kwartfinale)
9. Marco vd Ven - Sint-Oedenrode (kwartfinale)
10. Twan vd Meerakker - Zijtaart (kwartfinale)
11. Diana Berkvens - Gerwen (kwartfinale)
12. Jules van Delden - Veghel (kwartfinale)
13. Roald van Keulen - Veldhoven (kwartfinale)

De overige spelers hebben de eindronde van juni 2021 niet behaald. De actuele stand van juli 2021 is te volgen via: www.catanclubmeierij.nl