Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Avond4Daagse gaat door en duurt zelfs langer dan vier dagen!

Verenigingen

Sint-Oedenrode – De Avondwandel4daagse kwam in 2020 door corona te vervallen. Daar baalde de organisatie ontzettend van. Zij hebben er dan ook alles aan gedaan om toch de wandeldagen te realiseren in 2021. En dat is hen gelukt, van 5 tot en met 18 juli vindt er een alternatieve avond4daagse plaats. Maandag, om 19:00uur zijn de eerste wandelaars gestart!

Voorzitter Ton Teerling is dolgelukkig dat het evenement plaats kan vinden, ondanks dat het in aangepaste vorm is. “We hebben met de vraag gezeten hoe we het toch door kunnen laten gaan. Het is altijd een belangrijk evenement voor de jonge wandelaars, maar ook voor hun ouders. Het verbindt toch. Ook kunnen we jaarlijks laten zien hoe mooi de kerkdorpen zijn van Sint-Oedenrode”, aldus Teerling.

Alternatief houdt in dat de avond4daagse gelopen kan worden vanaf 5 tot en met 18 juli 2021. Om het wandelen binnen eigen gemeente te houden, is de afstand 15km geschrapt. De routes van 5 en 10 kilometer zijn wel te bewandelen. Het startbureau is vanwege corona ook niet aanwezig, inschrijven kan enkel via www.olat.nl van 14 juni tot en met 14 juli. Na de inschrijving worden de routebeschrijving en het GPS bestand per mail toegestuurd. Wat wel hetzelfde blijft, is de puzzeltocht. “Kinderen kunnen een leuke prijs winnen die bij de sponsor opgehaald kan worden”, vertelt de voorzitter.

Voor informatie: www.avondvierdaagse-sint-oederode.nl of www.Olat.nl

“We hebben er alle vertrouwen in dat dit jaar een mooie tocht is uitgezet voor de kinderen, uiteraard de ouders en andere wandelaars, langs de bos- en zandpaden in al zijn pracht en zomerse kleuren, in Boskant, Nijnsel, Olland en Rooi.”