Tessy en July van der Velden Jonkers.
Tessy en July van der Velden Jonkers. Foto:

Zusjes Tessy en July van der Velden Jonkers gehuldigd als kringkampioen!

Sport Sport

Sint - Oedenrode - Afgelopen weekend zijn Tessy en July van der Velden Jonkers twee dagen naar Geldrop afgereisd voor een springwedstrijd.  

Het was erg leuk om, na lange tijd, weer een officiële wedstrijd te hebben met barrage en prijzen. Op zaterdag wisten beide dames al mooie prijzen in de wacht te slepen. July werd met haar pony Tiesto 1e in de klasse AB-B met een stijlbeoordeling van 80 punten. Tessy stuurde haar pony Cashpoint naar een mooie 2e plaats in een sterk deelnemersveld in de klasse D-B.  

Zondag deden ze er nog een schepje bovenop. July wist met Tiesto zelfs twee keer de 1e prijs te winnen in de klasse B-B en in de klasse B-L. Ook Tessy reed met haar pony Cashpoint naar de 1e plaats.  

Tessy en haar pony Cashpoint wisten beide selectiewedstrijden te winnen en mogen zich terecht kringkampioen springen in de klasse D-B noemen. July en Tiesto zijn samen maar liefst 2x kringkampioen geworden, namelijk met dressuur en met springen. Tessy en July gaan nu volop trainen voor de Brabantse Kampioenschappen die over een paar weken gehouden zullen worden in Schijndel.  

Ook Liv van den Berk is het afgelopen weekend afgereisd naar Geldrop. In een sterk deelnemersveld behaalde zij een mooie 5e prijs in de klasse C-L. Door haar goede prestaties werd ook zij kringkampioen. Ook met dressuur heeft ze goed gepresteerd, waardoor Liv en haar pony Sil zowel met springen als dressuur mogen deelnemen aan de Brabantse kampioenschappen. 

Nienke Theuns en haar paard Logan namen afgelopen zondag deel aan een dressuurwedstrijd te Schijndel in klasse L1.  

Vanwege de hevige regenval en onweersbuien lag de wedstrijd een uur lang stil. Toen de wedstrijd werd hervat stond de ring nog gedeeltelijk onder water, de omstandigheden waren niet fijn, maar Nienke heeft samen met Logan wel het maximale voor die dag eruit gehaald. Zij behaalde hier uiteindelijk een mooie 2e plaats met 189,5 punten.