Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Expositie kleurrijke fantasie op een A3 in Odendael

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - In februari hebben Kiwanis Sint-Oedenrode - Rooi en Atelier Bollen een teken-ontwerpwedstrijd gehouden voor de kinderen van de groepen 5 en 6 van alle basisscholen in Sint-Oedenrode. Het doel was om de creativiteit van kinderen te stimuleren en het, in deze ongemakkelijke tijd, verbinden van de wereld van de jongere met die van de oudere. Alle kinderen hebben zich, mede dankzij gedreven leerkrachten, maximaal ingezet met als resultaat meer dan 350 prachtige tekeningen.

De tien allermooiste worden nu tentoongesteld in Odendael. Afgelopen zaterdag 3 juli is de expositie geopend. Peter van Rooij van Kiwanis: “We zijn blij dat we eindelijk de tekeningen mogen aanbieden aan Odendael. Voor de ouderen die zo geconfronteerd zijn met corona, maar ook voor de kinderen die wisten dat hun fantasie was bedoeld om weer wat kleur en vrolijkheid te brengen in Odendael. Het was een prachtig project, dat we mede door de geweldige creatieve inbreng van Inge Bollen, de leerkrachten, de scholen en de samenwerking met Mariëlle Duffhuis en Ingrid Gevers vanuit Odendael zo kunnen afsluiten. Omdat we voorzichtig willen blijven, hebben we helaas niet alle kinderen met aanhang hierbij kunnen uitnodigen.”

Als prijswinnaars waren Cathelijne, Gijs, Jade en Suus aanwezig om trots te vertellen over hun tekeningen. Soms wat verlegen, maar soms ook als echte kunstenaar. Zoals het diepzinnige antwoord van Jade op de vraag van Inge Bollen: waarom dit onderwerp? “Dat weet ik niet, het moest gewoon een Loveboat worden.”

Het resultaat is een kleurrijke tentoonstelling. Iedereen is welkom om de expositie bij de receptie van Odendael te bezoeken t/m zondag 18 juli. Daarna krijgen de kinderen hun winnende tekeningen ingelijst terug en hopen we dat iedereen kan genieten van een creatieve, mooie zomer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding