fietsendief diefstal
fietsendief diefstal

Politie pakt fietsendief op en is op zoek naar eigenaren van elektrische fietsen

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Dankzij een oplettende burger wist de politie de eigenaar van een gestolen fiets blij te maken. De politie trof dankzij de melding drie elektrische fietsen aan in de laadruimte van een auto. Na onderzoek bleek dat in ieder geval één fiets afkomstig is van diefstal. De politie laat weten de inzittende van de auto te hebben aangehouden. De politie zoekt de eigenaren van de andere fietsen.

Van ruim vijftig mensen is het afgelopen jaar in Sint-Oedenrode de fiets gestolen. De teller bleef maar harder oplopen. Om dit halt toe te roepen werd een campagne tegen fietsendiefstal opgestart. De politie en centrumondernemers hebben handen ineen geslagen om het probleem aan te pakken. 

Wat moet ik doen?
Wanneer je vanaf nu goed oplet in het Rooise centrum, dan kan het zomaar zijn dat je binnenkort iets verdachts ziet. Iemand die bezig is met een hangslot, een busje dat stopt bij een fietsenstalling, of iemand die lopend de achterband van een fiets omhoog houdt. Het zijn heus niet altijd gure types en soms zeggen ze zelfs netjes ‘goedendag’. Laat je niet in de luren leggen en denk dan aan het volgende stappenplan: 1. Probeer een foto te maken van de persoon of het kenteken. 2. Bel 112 en maak melding van de situatie. 3. Loop naar de dichtstbijzijnde winkelier, doe je verhaal en app de foto’s door. De winkelier plaatst het daarna op een centrumapp voor ondernemers, zodat iedereen op de hoogte is en extra goed oplet. Het lijken drie heel makkelijke stappen, maar soms gaat het zo snel, dat je het wellicht vergeet. Daarom hangen winkeliers posters in de etalages om je er aan te herinneren. Hulp inroepen van anderen mag natuurlijk ook.

Bent of kent u de eigenaren van een van onderstaande de fietsen? Dan kan je je melden via 0900-8844 onder vermelding van registratienummer PL2100-2021144711.

Afbeelding
Afbeelding