Ook dit traject gaat op de schop.
Ook dit traject gaat op de schop. Foto: Henri van Hoorn
video

Dommel in Rooi flink op de schop

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - In het project om van de Dommel door Sint-Oedenrode een klimaatrobuust beekdal te maken, is een mijlpaal bereikt. Het Voorlopig Ontwerp is klaar. De verantwoordelijke bestuurders van gemeente Meierijstad en Waterschap De Dommel en de gemeenteraad hebben dit Voorlopig Ontwerp goedgekeurd. Dat betekent dat het Voorlopig Ontwerp gedeeld kan worden. Dat doen ze via een digitale presentatie. Daarin legt omgevingsmanager Marcel Brands uit welke maatregelen we willen gaan nemen. 

Reacties en opmerkingen op het Voorlopig Ontwerp zijn welkom
“We hebben inwoners en veel belanghebbenden betrokken in de voorbereiding naar dit Voorlopig Ontwerp. Daarom willen we graag reacties ontvangen op de maatregelen in het plan. We horen graag wat goed en positief is, maar ook waar nog verbeteringen wenselijk zijn. Naast het nemen van de nodige maatregelen, willen we ook dat Sint-Oedenrode aantrekkelijker wordt. Daarom stellen wij dan ook de vraag: Is dit het Voorlopig Ontwerp waarmee we naar een Definitief Ontwerp kunnen?”, geeft omgevingsmanager Marcel Brands aan. (tekst gaat door onder de video)


Digitale presentatie én digitale kaart met maatregelen
In de presentatie neemt Marcel Brands je mee langs de verschillende delen in het project. Per deel vertelt hij welke maatregelen we daar willen gaan nemen. Op de digitale kaart zijn de verschillende maatregelen te zien. Op iedere maatregel kan een persoonlijke vraag of opmerking anoniem geplaatst worden. De presentatie en kaart zijn te bekijken op www.dommel.nl/drogevoeten

Kort overzicht van de verschillende maatregelen
“Door het nemen van al deze maatregelen ontstaat er een klimaatrobuust beekdal. Daarmee zijn we voor de volgende 50 jaar klaar”, aldus Brands.

Het projectgebied is in vier deelgebieden in te delen. Zij hebben ieder hun eigen maatregelen:
1. De Dode Dommelarm achter de A50. Deze sluiten we aan op de Dommel.
2. Omgeving Hambrug tot aan de Brockstraat. Hier verhogen we plaatselijk de dijken.
3. Vanaf de Brockstraat tot aan Ahrend. Hier verbreden we de Dommel met 25 meter. Ook passen we Sportpark De Neul aan.
4. Vanaf Ahrend tot aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Hier maken we een zogenaamde hoogwatergeul van zo’n 50 meter breed.