Piet Klaassen (r) reikte trots de cheques uit namens Oud-Rijsingen.
Piet Klaassen (r) reikte trots de cheques uit namens Oud-Rijsingen. Foto: Jos van Nunen

Goede doelenfestijn buurtschap Oud Rijsingen

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Zaterdag 26 juni vond het jaarlijkse goede doelenfestijn van buurtschap Oud Rijsingen plaats. Dit jaar konden drie goede doelen rekenen op een mooie bijdrage. Vertegenwoordigers van de verschillende doelen kregen uit handen van de Oud-Rijsingse voorzitter Piet Klaassen een waardecheque aangeboden.

Stichting Meierijstad helpt Oost Europa ontving een cheque ter waarde van 500 euro, waarmee zij het transport van spullen naar Oost-Europa kan ondersteunen. Het Roois Gemengd Koor kreeg 400 euro ter ondersteuning van haar jubileumactiviteiten. In december zal haar langverwachte jubileumconcert worden houden. Tevens wordt door een projectgroep van het koor een educatief project voor de basisscholen ontwikkeld over zingen in een koor en alles wat daarbij komt kijken. Kinderboerderij Kienehoeve mag rekenen op een bijdrage van 600 euro. Dit bedrag zal onder andere worden besteed aan de realisatie van een boombank op het nieuwe erf van de kinderboerderij.

Sinds jaar en dag heeft buurtschap Oud Rijsingen een permanent inzamelpunt voor oud papier. Vanuit heel Sint-Oedenrode weten mensen de papiercontainers te vinden, dagelijks wordt hier veel papier gebracht. Om iets terug te doen voor de Rooise gemeenschap, wordt ieder jaar een deel van de opbrengst geschonken aan goede doelen. Via de website www.buurtschapoudrijsingen.nl kunnen organisaties, verenigingen en particuliere initiatieven een aanvraag indienen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding