Leanne met een speelkameraad,
Leanne met een speelkameraad, Foto: Jos van Nunen

Leanne Kanters: “Een schone hond staat niet in onze taakomschrijving”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Er zijn ook branches die moeilijk zijn in te delen in een bepaalde categorie. Deze wordt ‘allerlei’ genoemd, al is dat zeker geen diskwalificatie aan de mooie ondernemingen die deze week in DeMooiRooiKrant staan. Ook Leanne Kanters van De Bosbes hebben we bereid gevonden om wat te vertellen. Een leuk verhaal!

Wat doen jullie precies?
Bij De Bosbes staat alles in het teken van dieren en dan vooral het zorgen voor gelukkige dieren. Wij hebben een hondenopvang, voor zowel dagopvang als vakantieopvang, waarbij we iedere hond een heerlijke dag proberen te bezorgen. Daarnaast trainen we paarden specifiek voor ruiters met een beperking. Een geweldige baan en super fijne plek hebben wij dan ook, met allemaal vrolijke dieren om ons heen. Baasjes die gaan werken of op vakantie gaan brengen met een gerust hart hun hond bij ons en wij zorgen ervoor dat iedere hond een leuke dag heeft. We hebben meer dan genoeg ruimte om een passende dag voor iedereen te verzorgen. Er zijn iedere dag speelkameraadjes, er is gras om op te rennen, bosjes om in te snuffelen, zand om in te graven en modder en water om in te spelen. Wees wel gewaarschuwd, een schone hond staat niet in onze taakomschrijving, een gelukkige hond wel!

Wat maakt jullie werk zo mooi en waarom?
Ons werk en leven lopen door elkaar heen. Ons bedrijf zit aan huis, soms in huis en altijd in onze tuin. Er zijn hier 24/7 hondjes van andere mensen, maar natuurlijk ook onze eigen honden, puppy’s, paarden, poezen en kippen die gewoon meedraaien gedurende de dag. De hele dag tussen al deze dieren zijn is iedere dag weer een feestje! De mooiste uitdaging binnen het werk vind ik het samenbrengen van alle karakters. Iedere hond die hier komt heeft zijn eigen karakter en zijn eigen verhaal. De ene hond is heel ongecompliceerd, waar de ander juist een enorme rugzak bij zich draagt. Het zoeken naar de juiste speelmaatjes en omgeving voor al deze verschillende dieren is iedere dag weer het allerleukste om te doen.

Wat zijn jullie ambities?
Dat er op ieder hondenuitlaat-veldje in Meierijstad een hondje speelt die ook al eens bij ons gespeeld heeft! Maar vooral de allerfijnste plek zijn en blijven om je hond naartoe te brengen met alle gemak voor het baasje.