Een airhockeytafel in gebruik.
Een airhockeytafel in gebruik. Foto:

Waarom Vriend van Odendael?

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Het was meer dan een jaar heel stil in Odendael. In huis waren veelal alleen bewoners en het personeel. Personeel wat extra hard moest lopen om de verzorging, die door de corona extra aandacht vroeg, in goede banen te leiden. Het was voor de Coronatijd normaal dat er een grote groep vrijwilligers op allerlei gebied een extra handje hielp. Ook familieleden mochten maar beperkt komen en ook zij konden niet helpen. Toch is er alles aan gedaan om het voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken en vanuit de organisatie werd er nagedacht over wat nodig was en is om meer activiteit en gezelligheid te brengen. Daarvoor werden er aanvragen om materiaal voor activiteiten bij de Vrienden van Odendael ingediend.

De Vrienden van Odendael is een stichting die al 20 jaar actief is en gelden genereerd en beheerd om van daaruit zaken aan te schaffen die normaal gesproken niet betaald kunnen worden uit het zorgbudget. Toch draagt de aanschaf van bijvoorbeeld een duofiets, een roeiapparaat voor de gym, een silent disco bij aan de gezondheid en het leefplezier van de bewoners. Heel bekend in Rooi is de Odendaelbus, die geschonken is uit het budget van de Stichting Vrienden van Odendael. Afgelopen tijd zijn er aanvragen binnen gekomen voor een elektronische accordeon, een verrijdbare airhockeytafel, tafeltennistafel en een grote TV waar met een grote groep mensen gezamenlijk gekeken kan worden naar b.v. een muziekuitvoering. Het is een kleine greep uit de aanvragen. Het is voor bewoners belangrijk als er gezelligheid is, muziek gemaakt kan worden en als ze op een eigen manier actief kunnen zijn bij een spel. Dit geeft energie en draagt bij aan welzijn van zowel bewoners als personeel.

Ook Vrienden van Odendael heeft last gehad van Corona waardoor er geen gelegenheid was om de Stichting goed onder de aandacht te brengen en zo te proberen de vriendengroep uit te breiden. Voor € 25,00 per jaar bent u al vriend. U wordt op dit moment misschien niet voor u zelf vriend van Odendael maar wel voor een goede leefsfeer binnen Rooi en over een aantal jaren ben u misschien wel blij dat de vriendenclub er nog steeds is en bij draagt aan uw welzijn.

Mocht u besluiten Vriend van Odendael te worden of informatie hierover willen ontvangen dan kunt u dit melden door een mail te sturen naar: vriendenvanodendael@gmail.com