De leden zien in de toekomst liever geen gemotoriseerd verkeer in het eerste gedeelte van de Neulstraat.
De leden zien in de toekomst liever geen gemotoriseerd verkeer in het eerste gedeelte van de Neulstraat. Foto: Jos van Nunen

Enquete Senior-Rooi: ‘geen verkeer van Markt naar Odendael’

Verkeer Verkeer

Sint-Oedenrode – Senior-Rooi, die naast veel andere Rooienaren uiteraard zeer betrokken is bij de herinrichting van de Markt, heeft de balans opgemaakt van haar enquête in juni onder 1500 leden. Van de vele leden die actief waren in het participatie-traject hebben er twee – op verzoek van het bestuur – deelgenomen aan de door de gemeente georganiseerde vergaderingen.

“Overduidelijk is uit deze enquête gebleken dat de leden zich in grote meerderheid uitspreken tegen gemotoriseerd verkeer door de Neulstraat, dus ook tegen autoverkeer van de markt naar Odendael” laat Senior-Rooi weten. “Bijna alle leden spraken zich uit voor een openbare toilet op of nabij de markt. Zorgen over goed onderhoud werd veelvuldig als aandachtspunt genoemd. Overduidelijk waren de leden over de geplande bevoorrading van de nieuwe Albert Heijn over de Heuvel en de straks vernieuwde markt: niet doen”.

De uitslag is doorgegeven aan de verantwoordelijk wethouder Harry van Rooijen, met het verzoek hier bij de verdere planvorming rekening mee te houden.

De exacte uitslag van de enquête, inclusief de reactie van de wethouder, wordt gepubliceerd in het augustus-nummer van Senior-Rooi.