Zo zag het er gisteren uit aan de Grutto
Zo zag het er gisteren uit aan de Grutto Foto: Caroline van der Linden

Oranjegekte op balkons aan de Grutto

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Normaal gesproken zouden ze met z’n allen een tent opgezet hebben in de straat. Maar daarvoor was het vanwege corona nog net iets te vroeg. Om toch het samenhorigheidsgevoel in stand te houden, besloten de bewoners van de Grutto daar een andere draai aan te geven. 

Aangezien ze allemaal een balkon hebben aan de voorzijde van de straat, zochten ze elkaar daar op. De draagbare televisies en bartafels werden van binnen naar het zonovergoten buitenterras verplaatst en met een mooi versierde straat en een paar luie stoelen op ieder balkon, was de sfeer als vanouds. Hier en daar werd over de rand tussen de huizen een biertje uitgewisseld en met een overheerlijke bitterbal van Twins catering erbij, was het alleen nog aan ons eigen Oranje om er een succes van te maken. Met op tijd een goed afgestemde wave er tussendoor, zou het aan de support vanuit de Grutto niet liggen.
Beide uiteinden van de balkonstraat beroerden een Vuvuzela oranjetoeter. Ze konden elkaar goed bereiken en waren bij iedere Oranje goal duidelijk hoorbaar. Door het sterke signaal bij familie Van der Linden lag de bal echter wel iets eerder in de goal, dan bij familie Harks, maar dat kon de pret niet drukken. En aangezien er nog wel meer enthousiaste Rooienaren waren, kreeg een fietsende voorbijgangster met Nederlandse vlag, die bij elke goal door de straat scheurde, bij iedere voorbijgang een welkome toejuiching. Hoe de bewoners van de Grutto het aanstaande donderdag gaan vieren, zullen ze nog zien, maar na het succes van afgelopen zondag, zal het zeker een vervolg krijgen.

Hoe heb jij Oranje beleefd? Of hoe ga je het beleven? Deel met ons de beelden via de MooiRooi Hotline: 068997055 of via redactie@demooirooikrant.nl