Avon knipt samen met de wethouder het lintje door.
Avon knipt samen met de wethouder het lintje door. Foto: Jeroen van de Sande

Vernieuwd thuishonk voor Rooienaren en toeristen officieel geopend

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode – Nu VVV langzaam uit het straatbeeld is verdwenen in Meierijstad, worden zogenaamde Toeristische Informatie Punten (TIP’s) geopend. Zaterdagmorgen knipte wethouder Van der Pas met peuter Avon een lintje door bij het meest in het oog springende TIP-punt van Sint-Oedenrode: ’t Roois Gasthuisje.

De metamorfose van organisatie Natuurlijk! Sint-Oedenrode heeft zich de laatste maanden in een sneltreinvaart ontwikkeld. Een nieuw bestuur, een zeer actieve communicatie-afdeling en kartrekker Neeltje Vervoort zorgen voor de nodige impulsen. Samen creëerden ze een nieuw thuishonk in de Paulusgasthuisjes aan de Kerkstraat. Een thuisbasis voor Rooienaren met ideeën, maar vooral een plek waar toeristen aan het begin moeten staan van een onvergetelijk verblijf.

In korte tijd is er veel aangepakt in het historische pandje. Een hippere en meer toegankelijke inrichting, een (deels) nieuw team van vrijwilligers, een informatiezuil, maar ook meer souvenirs. En dat breidt zich de komende tijd alleen maar uit. Met tien campings staat Rooi steeds nadrukkelijker op de kaart en met de groei van activiteiten, wandel- en fietsroutes en het betere gebruik van de Dommel is een professioneel TIP-punt, dat zichzelf straks moet gaan bedruipen, meer dan broodnodig. De vrijwilligers en gidsen zullen bovendien niet alleen reclame maken voor toeristische uitjes, maar ook voor de plaatselijke horeca en het winkelaanbod.

Wethouder Van der Pas nam ruim de tijd om de opening vorm te geven. Ze bedankte de nodige mensen en loofde de inzet en het eindresultaat. Subtiel verwees ze nog naar de overkoepelende gloednieuwe website bezoekmeierijstad.nl die reclame maakt voor heel Meierijstad en legde ze de M100 nog maar eens uit. De 100 mooiste trekpleisters van deze gemeente, gedocumenteerd in de vorm van uitgebreide kaarten, uiteraard ook te verkrijgen in ’t Roois Gasthuisje, dat zelf eveneens in de M100 staat. Stadsdichter Rick Terwindt maakte het helemaal af met een ode, een 100-woordig gedicht, over de locatie waar de opening plaatsvond.

Dit weekend is er van alles te beleven bij TIP-punt ’t Roois Gasthuisje en ook de komende maanden staat de deur open. Zo kan iedereen er achter komen wat Meierijstad en vooral Sint-Oedenrode te bieden heeft.

Afbeelding
Coby van der Pas
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rick Terwindt
Afbeelding
Neeltje Vervoort
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding