Afbeelding
Foto: Sem van der Kallen

Idee Hart: “Zet de kiosk op wielen”

Politiek Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode – De herinrichting van de Markt in Rooi staat al jaren op de politieke agenda, maar nu begint het eindelijk vorm te krijgen. Een inspirerend onderwerp voor de raadscommissie woensdagavond. Het onderwerp was vaststelling van het krediet, maar dat stond natuurlijk niet los van de invulling en daar kwamen nog wel wat ideeën boven drijven. De locatie van de kiosk, het onderdeel waarover de meningen in Rooi het meest verschillen, verdiende daarbij de originaliteitsprijs: Laurens van Voorst (Hart): “Ons Roois steunfractielid (Pieter van de Kamp, red.) pleit voor een kiosk op wielen.”

“Volgens ons zo gek nog niet. Rooi op rolletjes, wij kennen slechtere slogans in Meierijstad”, hintte hij naar de zwaar bekritiseerde slogan ‘Made in Meierijstad’ waarvoor een reclamebureau destijds een fors bedrag toucheerde.

De voordelen van het idee spreken voor zich: bij de jaarmarkt, kermis of incidenteel evenement kan de kiosk ergens aan de kant worden gezet. Ook heeft het absoluut potentie om Meierijstad landelijk in de schijnwerpers te zetten. 

Een idee van Hart (uit hun ‘klasje’) om attentietegels met informatie over historische verdwenen panden kreeg de handen van Roois Cultureel Erfgoed niet op elkaar, maar wel als op een andere manier de aandacht wordt gevestigd op dat onderwerp.