Afbeelding
Foto:

Bedrijventerreinen De Kampen en Nijnsel opnieuw gecertificeerd voor Keurmerk Veilig Ondernemen

Roois nieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Burgemeester Kees van Rooij heeft op woensdag 2 juni het certificaat Continu Samenwerken uitgereikt aan de leden van de KVO-werkgroep, bestaande uit ondernemers van bedrijventerrein De Kampen en Nijnsel, politie, brandweer, gemeente, POM/Vitaal Veghel. Deze uitreiking vond plaats in de Raadzaal van het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode.

Op 28 april heeft de audit plaatsgevonden en heeft de werkgroep deze na een vragenronde door de auditeur met positief resultaat afgerond. Certificering Continu Samenwerken van 1 mei 2021 tot 1 mei 2024 is hiermee wederom veiliggesteld. 

Burgemeester van Rooij: “Met de kracht van samen laat de werkgroep zien dat er ook op het gebied van Veiligheid mooie resultaten zijn te behalen”. Er is een aanzienlijke verbetering terug te zien ten opzichte van het startmoment van de werkgroep in 2007. Voor de komende periode staan vooral het waarborgen van het behaalde resultaat en oppakken van nieuwe aandachtspunten zoals cybercriminaliteit op de agenda. 

Keurmerk Veilig Ondernemen Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen de partijen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving. 

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. 

Doel van de KVO werkgroep is om het keurmerk Veilig Ondernemen Continu Samenwerken te verlengen en te borgen. De werkgroep komt een aantal keer per jaar bij elkaar o.a. met een gezamenlijke schouw.