v.l.n.r.: Merijn Verdaasdonk, Joris van den Broek, Mathijs van Gerven, Sjors Spijkers, Sem van Birgelen, Rens Lodder, Jules Beugelsdijk en Stef Pols.
v.l.n.r.: Merijn Verdaasdonk, Joris van den Broek, Mathijs van Gerven, Sjors Spijkers, Sem van Birgelen, Rens Lodder, Jules Beugelsdijk en Stef Pols.

Posters verkopen met oog voor anderen

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Acht 5vwo leerlingen van het Heerbeeck College in Best, met daarbij Joris van den Broek uit Sint-Oedenrode, zijn een klein bedrijfje gestart. Voor een schoolproject kregen ze die opdracht. Het bedrijf heet PosterProvider en de opbrengst gaat naar een goed doel: sTeun en toeverlaat.

“Ons bedrijf heet PosterProvider en we verkopen dan ook posters. Alleen verkopen we niet zomaar posters, maar posters die we bewerken naar verzoek van de consument. De consument kan dus bijvoorbeeld foto’s insturen die hij/zij graag bewerkt zou willen hebben. Ook verkopen we vaste ontwerpen van posters waar dan op verzoek naam of tekst op bewerkt kan worden”, vertelt een van de leerlingen enthousiast.

“Het idee van de opdracht is dat we leren hoe het is een bedrijf te leiden én het steunen van het goede doel, want alle winst die we maken gaat naar sTeun en toeverlaat. sTeun en toeverlaat is een goed doel dat eenzame ouderen, die vaak ook nog dement zijn, ondersteunt. Het grote brein achter het goede doel is Teun Toebes. Teun Toebes (21), in het verpleeghuis ‘krullenbol’, woont samen met mensen met dementie. Hij laat op originele manier de veelzijdigheid van de medemens en de zorg zien. Mensen enthousiasmeren met beelden die ontroeren en blij maken. Geluksmomenten creëren voor mensen met dementie, daar is hij de man voor”, vervolgt hij zijn verhaal. Inmiddels is de verkoop van de posters gestopt en is het de vraag wat de opbrengst is geworden. Dat zullen de leerlingen binnenkort bekendmaken.