Voedselbank voorzitter Ab Gilhaus (r) en Andre van den Warenburg nemen de cheque in ontvangst van de leerlingen.
Voedselbank voorzitter Ab Gilhaus (r) en Andre van den Warenburg nemen de cheque in ontvangst van de leerlingen. Foto: Jos van Nunen

Smakelijke actie met grote opbrengst voor Voedselbank

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – Voor de Voedselbank is basisschool Dommelrode geen gewone basisschool meer. Niet nadat enkele leerlingen zo’n succesvolle actie op touw hebben gezet. Vijf jongens en meiden van groep 8 hadden een idee, voerden dat uit met tweehonderd leerlingen en prompt haalden ze ruim 2500 euro op.

Bakkerij Bekkers is een belangrijke schakel in het geheel. De bakkerij van Rooienaar Alexander Bekkers hielp met het bakken en aanbieden van worstenbroodjes en cupcakes. Leerlingen gingen de boer op om ze te verkopen met als einddoel de Voedselbank zoveel mogelijk geld te kunnen geven. Ook in Sint-Oedenrode heeft de Voedselbank een uitgiftepunt en daar wordt door vele gezinnen gebruik van gemaakt.
Afgelopen vrijdag werd een cheque van maar liefst 2.615,65 uitgereikt bij de basisschool. “Dat is een echt waanzinnig hoog bedrag. We zijn hier superblij mee en ook enorm trots dat dit voor ons en onze gezinnen gedaan is. Door deze kleine, maar grote vrienden. Dank initiatiefnemers, alle kinderen van de school, de schoolleiding zelf en iedereen die geholpen heeft, inclusief de kopers natuurlijk. We wisten al dat Rooi een groot warm hart heeft en dat is nu nog eens bewezen”, laat Andre van de Warenburg namens de Voedselbank weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding