Amber, Suze, Tessa, Saar, Indy en Lin.
Amber, Suze, Tessa, Saar, Indy en Lin. Foto:

Kinderen beloond voor creatieve Maxima-kronen

Oranjenieuws

Sint-Oedenrode - De bezoekers van het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi aan de Borchgrave 7 waren vol lof over de koninklijke kronen die gemaakt waren door Rooise kinderen. Het bestuur van het Creatief Rooi kon maar niet kiezen welke kroon de mooiste was. Daarom werden alle kinderen die kronen hadden ingezonden beloond met een bijzondere prijs.

De kinderen ontvingen van het vrijwilligersteam van Creatief Rooi een leuk pakket waarmee ze zelf koekjes kunnen bakken en versieren. Apetrots gingen ze naar huis. Niet alleen omdat ze een prijs hadden gewonnen maar vooral omdat ze snel aan de gang wilden met het bakken van de overheerlijke koekjes. Creatief Rooi bedankt alle kinderen voor hun enthousiasme, hun creativiteit en betrokkenheid bij de tentoonstelling over de jarige Koningin Maxima. 

Wilma van Casteren uitvaartzorg welkom
Uitvaartbegeleidster Wilma van Casteren heeft in Ontmoetingscentrum Creatief een thuis gevonden voor haar bijzondere Verhalen- en Luistertafel. Een initiatief dat Wilma besloot te starten, nadat ze door haar professionele begeleiding van uitvaarten veel verdriet zag bij de mensen die achterbleven.

Wilma brengt mensen bij elkaar met dezelfde ervaring. Zij kunnen hun verhaal vertellen en zo hun verlies met elkaar delen en dragen waardoor het zachter wordt. Vanaf 1 juni 2021 ontvangt zij belangstellenden iedere eerste dinsdagochtend van de maand op Borchgrave 7 in Sint-Oedenrode. Het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi is verheugd over de komst van Wilma, want haar activiteit sluit naadloos aan bij de doelstelling verbinden en ontmoeten.