Mark Vulders
Mark Vulders Foto: Jos van Nunen

Marc Vulders: “Hoe minder arbeidskrachten aan de band. hoe kleiner de kans op besmetting.”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Dit keer is de technische sector aan de beurt. Een mooie branche met verschillende interessante ondernemingen. Marc Vulders, directeur van Marvu BV, vertelt graag over de ontwikkelingen in zijn bedrijf.

Wat is jullie core-business?
“Sinds de oprichting in 1993 produceert Marvu transportbanden en speciaal-machines voor de voedselverwerkende industrie. Onze belangrijkste producten/machines zijn op maat gemaakte transportsystemen.”

De belangrijkste ontwikkelingen?
“Vanwege de COVID-19 crisis is de voedselverwerkende branche erg gefocust op de voedselveiligheid. Consumenten gaan steeds vaker verse groenten, samengestelde salades en kant-en-klare maaltijden eten. Het gevolg hiervan is dat het productieproces gevoeliger wordt voor besmetting. Belangrijk is dat het transport van deze producten binnen het productieproces zo hygiënisch mogelijk wordt verzorgd. Onze transportsystemen zijn zodanig ontwikkeld dat deze conform HACCP-normen (foodgrade) zijn vervaardigd en zo ontworpen dat ze eenvoudig te reinigen zijn. Wij merken in de branche dat automatisering en robotisering steeds meer aandacht krijgen. Een reden daarvoor is de dalende interesse in eentonig productiewerk met als gevolg een tekort op de arbeidskrachten. Hoe minder arbeidskrachten, hoe kleiner de kans op besmetting en hoe hoger de efficiëntie.”

Is het moeilijk om aan mensen te komen?
“Marvu is altijd op zoek naar technisch talent. Daarom sponsort Marvu het robotica team Rembrandts. In dit team werken studenten samen met een ervaren groep mentoren en ouderejaarsstudenten om robots te bouwen. Als SBB erkend leerbedrijf biedt Marvu BBL leerplekken of een HBO duaal traject.”

Wat wil je nog meer kwijt?
“Marvu heeft in de beginperiode van Corona behoorlijke hinder ondervonden, met name bij de bedrijfsbezoeken in het buitenland. Desondanks hebben we onze klanten toch de juiste service kunnen bieden. Gelukkig is er nu met de versoepelingen meer ruimte gekomen om te reizen. De voortreffelijke inzet van al onze medewerkers in deze onzekere tijd wordt enorm gewaardeerd. Wij leven mee met de bedrijven die hard zijn getroffen door deze crisis.”