Afbeelding
Foto: Frans Mabesoone

Rooi Fietst alweer voor de tiende keer

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Als de coronaregels geen roet in het eten gooien, dan vindt van 20 tot en met 23 juli voor de tiende keer Rooi Fietst plaats. Dit jaar voor het eerst met de dagelijkse start en finish bij de Helden van Kien, maar ook voor het eerst met een digitale inschrijving.

“De eerste acht edities van het fietsevenement kent iedereen wel. Wie mee wilde fietsen kwam naar de start, meldde zich daar aan en kreeg een route mee. Vorig jaar moest alles vanwege corona anders, we hadden toen een digitale versie. De mensen konden de route downloaden en fietsten vier dagen hun tocht door de mooie omgeving van Sint-Oedenrode”, vertelt Rien Voets, hij is al jaren één van de organisatoren van het vierdaagse fietsevenement.

“Tot nu toe lijkt het erop dat de tiende editie gewoon mag starten. Het aantal positieve testen daalt gelukkig snel en het lijkt er op dat het kabinet de noodknop niet hoeft te gebruiken. Wel hebben we met nieuwe regels te maken en willen we zelf natuurlijk ook gewoon een veilig evenement houden. Daarom hebben we besloten dat mensen zich vooraf online aan moeten melden, dat kan ook in groepen. Daarmee voorkomen we dat er grote groepen mensen tegelijk aan de start komen. Bij het aanmelden kunnen mensen aangeven wanneer zij willen starten. Daarvoor hebben we tussen negen en twaalf uur zes tijdslots van dertig minuten. Per tijdslot kunnen maximaal tweehonderd mensen starten”, vervolgt Rien.

De tiende editie van ‘Rooi fietst’ wordt op 20, 21, 22 en 23 juli gehouden. Inschrijven is mogelijk via de website www.rooifietst.nl. De inschrijfkosten zijn twaalf euro voor alle vier de dagen. Wie niet elke dag mee kan of wil fietsen kan voor vijf euro per dag een dagkaart kopen.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant