Afbeelding
Foto:

Sportclubs Nijnsel en Fysiotherapie de Meierij slaan handen ineen

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Fysiotherapie de Meierij start een unieke samenwerking met sportpark den Eimert in Nijnsel. Alle partijen zijn vastberaden om meer te doen om hun sporters fit en blessurevrij te houden en hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Op korte termijn zal er wekelijks een sportspreekuur op locatie worden gehouden. Alle leden van de sportclubs mogen hier gebruik van maken.

Joost de Vaan, oprichter van de fysiopraktijk, heeft samen met voorzitters Erik Hoppenbrouwers (korfbal), Doreen van den Berkmortel (voetbal) en Paul van der Rijt (tennis) een handtekening gezet onder de overeenkomst en beogen een langdurige en duurzame samenwerking aan te gaan. Fysiotherapie de Meierij zal de clubs voorlichten, begeleiden en adviseren op sportmedisch vlak. Voor alle leden van de clubs zal er in het clubgebouw van VV Nijnsel een exclusief sportspreekuur plaatsvinden. Tijdens de lockdown zal dit nog op maandagavond van 18:00 tot 20:00 uur zijn op de fysiopraktijk in Sint-Oedenrode.

De voorzitters waren eensgezind. ‘’Veel leden hebben een lange tijd minder kunnen trainen. Het gevaar is dat onze sporters in training en straks ook weer met wedstrijden te hard van stapel lopen, waardoor de kans op blessures groter is. We zijn als voorzitters dan ook blij dat er een sportspreekuur is voor onze leden waar ze snel geholpen kunnen worden’’, laten ze in een reactie weten.

Daarnaast zijn er voor de leden ook mogelijkheden voor een cursus blessurepreventie, sportvoeding en het uitvoeren van fysieke testen. Een nulmeting kan het fitheidsniveau van de sporters bepalen. Met sport-specifieke testen kan voor elke sporter worden bepaald wat zwakke punten zijn en hoe daar iets aan gedaan kan worden. De trainer kan hier dan samen met de sporter mee aan de slag. Korfbaltrainer Rinus Ugen is enthousiast en wilt graag een nulmeting voor zijn speelsters: ‘’Weten op welk niveau onze speelsters op dit moment zijn, is essentieel om na een trainingsperiode de progressie van de speelsters te meten, zo’n nulmeting kan dat goed in beeld brengen”, is hij enthouisast.’

Wilt u weten of Fysiotherapie de Meierij ook iets voor uw sportclub kan betekenen? Dan kunt u contact opnemen met Robin Bak via robin@fysiotherapiedemeierij.nl of telefonisch via 0413-471227.