Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Gemeente bereidt Rooi Kermis alvast voor

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Of de kermis in Sint-Oedenrode dit jaar doorgaat is nog onzeker. Op dit moment zijn evenementen niet toegestaan. De gemeente treft wel de voorbereidingen zodat als het mogelijk wordt, ze ook snel kan handelen. Zo zijn de overeenkomsten met de kermisexploitanten geregeld. De interne vergunningaanvraag loopt.

De kermis in Sint-Oedenrode was vorig jaar op het parkeerplaats bij De Neul georganiseerd als zogenaamd ‘doorstroomevenement’. Het terrein was omheind en er was toegangscontrole. Bezoekers moesten 1,5 m afstand houden en de exploitanten zorgden voor allerlei coronamaatregelen (wachtrij, hygiëne). Er was ook extra inzet van hulpdiensten (politie, veiligheid). De organisatie van de kermis op deze locatie is volgens de gemeente goed verlopen, maar het bezoek en de beleving van Rooi Kermis was heel anders dan normaal.

Het streven van de gemeente is om nu te kijken of Rooi Kermis, volgens traditie, plaats kan vinden op de Markt. In tegenstelling tot de locatie bij de Neul is het op de Markt in Sint-Oedenrode niet mogelijk de kermis als een doorstroomevenement in te richten. Ook de samenwerking met de horeca maakt dat dit niet kan. Voor 2021 wordt het volgens de gemeente daarom een hele uitdaging om een Rooi Kermis te organiseren, maar de voorbereidingen zijn dus wel in gang gezet. Wanneer er duidelijkheid komt, is volgens een woordvoerder van gemeente Meierijstad niet te zeggen. “Een en ander is afhankelijk van de mogelijkheden die de dan geldende maatregelen ons bieden”, is de reactie.