Roy Tweedy neemt dankbaar een kistje asperges van Maarten van Hoof in ontvangst.
Roy Tweedy neemt dankbaar een kistje asperges van Maarten van Hoof in ontvangst. Foto: Jeroen van de Sande

Ook Ollandse aspergefamilie Van Hoof is trots op De Rooise Boerderij

Zakelijk Zakelijk

Traditioneel is jaarlijks de verkiezing van het aspergerestaurant van het Brabants Asperge Genootschap. Door de Coronapandemie is er dit jaar geen verkiezing en zijn de winnaars van het vorige aspergeseizoen, vanwege de sluiting van de horeca, doorgeschoven naar het aspergeseizoen 2021. Nu er enige verruiming is in de maatregelen en de horeca weer beperkt open mag, is door de voorzitter van het Brabants Asperge Genootschap alsnog de wisseltrofee met oorkonde uitgereikt aan Roy en Bianca Tweedy van restaurant De Rooise Boerderij uit Sint-Oedenrode.

In het magazine “Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje de Lekkerste” editie 2021, wat bij de aangesloten aspergetelers, restaurants, slagers en horecaopleidingen verkrijgbaar is, staat een reportage van deze jaarlijkse verkiezing.

Asperges van Van Hoof
De bekende aspergefamilie Van Hoof uit Olland is al tientallen jaren betrokken bij het Aspergegenootschap. Daarom was Maarten van Hoof er als de kippen bij om Roy Tweedy te feliciteren. Afgelopen maandagmorgen stond hij op de stoep van het Rooise restaurant om een gratis doos asperges aan te bieden. Van Hoof is leverancier van De Rooise Boerderij en de samenwerking is innig te noemen. Zowel de koks als de teler zorgen er voor dat de gasten van De Rooise Boerderij kunnen smullen van het lokale ‘witte goud’, zoals de groente liefkozend wordt genoemd.