Peer, Ludo en Willy-Ann zijn weer helemaal in hun nopjes  nu ze weer mensen in de winkel mogen ontvangen.
Peer, Ludo en Willy-Ann zijn weer helemaal in hun nopjes nu ze weer mensen in de winkel mogen ontvangen. Foto: Hans van den Wijngaard

Winkeliers en horeca blij om weer mensen te ontmoeten

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – De Rooise winkeliers en horecaondernemers zijn blij dat zij sinds afgelopen woensdag weer mensen mogen ontvangen. Dat bleek tijdens een korte rondgang langs enkele Rooise winkels en terrassen. Naast de vreugde overheerst zeker bij de horecaondernemers ook nog wel wat zorg, maar dat het praatje met de klanten weer kan, maakt iedereen blij.

Willy-Ann, Peer en Ludo Gerits zitten net even aan de koffie met gebak. Of dat is omdat ze weer gewoon open kunnen zijn, vertellen ze niet. Wel zijn ze maar wat blij dat sinds afgelopen woensdag de klanten weer zonder afspraak terecht kunnen. “Het is weer lekker druk in de winkel en in het dorp. Je ziet gewoon dat de mensen weer blij zijn. Mensen lopen nu ook weer ongedwongen binnen. We merkten dat de mensen niet gemakkelijk een afspraak wilden maken om hun kleding te kopen. We hadden wel eens het idee dat de mensen zich dan verplicht voelden om ook iets te kopen, terwijl dat helemaal niet zo is”, vertelt Willy-Ann. Peer neemt het van haar over en zegt: “nu de terrassen open zijn, merk je ook dat er weer mensen van buiten Rooi komen. Even winkelen en een kop koffie pakken, je merkt dat de mensen het gemist hebben en wij ook”.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Diane van Rooij (r) heeft de mensen en de gezelligheid in de winkel gemist
Maikel Thijssen is blij dat hij weer mensen kan ontmoeten, maar zou graag langer open zijn