Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Koninklijke onderscheiding Bert de Koning

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Tijdens de lintjesregen in Meierijstad kreeg Bert telefonisch te horen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 28 april kwam burgemeester Kees van Rooij de bijbehoren versierselen overhandigen aan Bert. Bekijk hieronder de lijst met verdiensten en de foto’s.

Lijst van verdiensten Bert de Koning

- 1978 – heden: bestuurslid, penningmeester, (vice)voorzitter en vrijwilliger bij de voetbalvereniging Boskant. Naast bestuurder was en is decorandus ook actief in diverse commissies waaronder de commissie Onderhoud.

- 1999 – heden: vrijwilliger bij de Vogelwerkgroep Jekschot te Sint-Oedenrode. Decorandus zet zich in voor de bescherming van weide- en akkervogels. Naast het bezoeken van en afspraken maken met de deelnemende agrariërs en het controleren van de percelen, verzamelt en digitaliseert decorandus gegevens ten behoeve van “Brabants Landschap”. Deze organisatie gebruikt de gegevens vervolgens voor het maken van overzichten, trends e.d.

- 2015 – heden: vicevoorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Boskant. Decorandus is o.a. verantwoordelijk voor de subsidieaanvragen en treedt op als wijkvertegenwoordiger

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding