Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Boechie v.d. Brand: “Ook kleine ondernemers kunnen online succesvol zijn”

Zakelijk Zakelijk

Waar staat jullie bedrijf voor?
“Ambitieuze MKB-ondernemers die online willen groeien hebben vaak fantastische dromen. Heb ik dan wel de juiste kennis en mensen in huis? Daarom nemen wij hen het waarmaken van die dromen uit handen. Zij krijgen daar een groeiende, online omzet voor terug. Dat doen we door samen te ondernemen. Ook wanneer het even minder gaat met onze ondernemers, staan wij hen bij. Vaak investeren wij dan mee in de online business. Zeker voor winkels zijn dit geen gemakkelijke tijden. Zij worden gedwongen om online stappen te zetten, want, ook wanneer ze weer open mogen, zullen hun klanten meer online blijven kopen dan voorheen. Ook kleine ondernemers kunnen online succesvol zijn. En op dàt resultaat zijn we trots. Daar doen we het voor!”

De grootste ontwikkelingen?
“Online platformen zijn in opkomst. Ondernemers verkopen daar hun producten in een grote webshop. Groten zoals Bol, Plaza en Amazon, maar ook platformen gericht op een bepaalde productgroep of regio. Een platform heeft online veel meer kracht dan een zelfstandige webshop. Daarom kan aansluiting voor een kleine ondernemer interessant zijn. Toch zijn niet alle platformen even aantrekkelijk, zeker niet als je concurreert tegen de producten van de platformeigenaar zelf. Wij geloven in lokaal. Daarom starten we nu zelf een platform in Weert, waar lokale winkels hun producten lokaal verkopen.”

Hoe blijven jullie up-to-date?
“Als partner van Google en Microsoft hebben we toegang tot de laatste kennis. Onze mensen besteden dan ook veel tijd aan zelfontwikkeling en het behalen van certificaten. Dat zijn we ook verplicht binnen die partnerships. Daarom stimuleren we dat.”

Hoe kom je aan goed personeel?
“Je moet wel creatief zijn om ambitieuze, intelligente mensen aan je te binden. Zo hebben we bijvoorbeeld twee hoogopgeleide vluchtelingen in dienst. Ook bieden we doorlopende scholing aan. Dat houdt het werk interessant en zorgt dat mensen willen blijven.”