Maartje Wortel
Maartje Wortel Foto: Charlotte Odijk

Roois Kultuur Kontakt lezing Maartje Wortel & inzetten op nieuwe seizoen

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - De persconferentie van de overheid maakte het duidelijk: het Roois Kultuur Kontakt is genoodzaakt om alles wat dit seizoen nog op het programma staat, af te gelasten. Alleen de lezing van Maartje Wortel van vrijdag 23 april, kan nog doorgaan, zij het in een aangepaste vorm.

Keer op keer is er gezocht naar alternatieven en naar aanpassingen in de planning. Daarbij viel op hoe flexibel en bereidwillig de artiesten, de exposanten en de schrijvers waren. Zij wilden alles op alles zetten om het Rooise publiek ter wille te zijn. Dat gold zeker ook voor de medewerkers van Cultureel Centrum Mariendael en de Knoptoren. Het vaste publiek bracht steeds veel begrip op als opnieuw de mededeling de wereld in kwam dat een optreden of expositie geen doorgang kon vinden. In deze fase van de lockdown is het niet meer mogelijk om de komende maanden nog iets in het vooruitzicht te stellen wat ook daadwerkelijk door kan gaan. Dat was de uitkomst van de bestuursvergadering van het Roois Kultuur Kontakt .

‘Wij richten ons volledig op het nieuwe seizoen,’ zo licht voorzitter Corry Kocken het bestuursbesluit toe. ‘Veel van de afspraken voor seizoen 2020-2021 blijven staan voor het nieuwe seizoen. We weten dat onze bezoekers ernaar uitkijken. We doen er dan ook alles aan om hen na de zomervakantie een programma te bieden dat ze van ons verwachten. Hopelijk is de covid-pandemie dan geluwd en kunnen we weer uitpakken!’

De lezing van Maartje Wortel gaat wel door. De schrijfster stemde ermee in om de lezing via een onlineverbinding te geven. Daardoor kunnen de abonnees van de literaire lezingen van het RKK toch kennismaken met deze bijzondere auteur. Wortel heeft een grenzeloze fantasie en is lekker eigenzinnig. Ze schrijft columns, korte verhalen en romans. ‘Dennie is een star’ is haar laatste boek. Haar online lezing is op vrijdag 23 april van 20.00 – 21.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via literatuur@rooiskultuurkontakt.nl Tegen betaling van een kleine vergoeding (€3,50) ontvangt u dan de link om de lezing online bij te kunnen wonen.