Afbeelding
Foto:

De meest voorkomende fouten om je ex terug te winnen

Ingezonden Ingezonden

Wellicht kom je terug op je beslissing om het uit te maken met je ex. Het kan daarnaast voorkomen dat je ex het uitgemaakt heeft met jou en jij eigenlijk verder wilde met de relatie. Na een stukgelopen relatie heeft minstens een van de twee de intentie om zijn of haar partner terug te winnen. Tenminste, dat geldt voor het overgrote gedeelte van de gevallen. Je ex terugwinnen doe je niet zomaar even. Helemaal niet als je het compleet verkeerd aanpakt. Er worden nogal wat fouten gemaakt. Vaak liggen emoties en zelfs wanhoop hieraan ten grondslag. De wens om de relatie weer op te pakken is zo sterk dat alle signalen die het tegendeel bewijzen genegeerd worden. Wanneer je de onderstaande fouten voorkomt is de kans aanwezig dat jij je relatie met je ex weer voortzet.

Je geeft je ex te weinig ruimte
Het missen van je ex lijkt ondraaglijk. Daarom stuur je hem of haar talloze berichten per dag. Bovendien bel je regelmatig en ga je misschien zelfs thuis bij hem of haar langs. De intentie is ongetwijfeld goed. Maar het doet jouw kansen om verder te gaan met je ex geen goed. Want het gemis dat je ex voelt weegt zwaar in de besluitvorming. Geef de ander de gelegenheid om jou te missen. Dat lukt niet wanneer je om de haverklap op de stoep staat en constant contact zoekt.

Luister naar het verhaal van je ex
De periode na een breuk is voor je ex eveneens zwaar. Je ziet vaak dat de eerste gesprekken niet goed verlopen. Jullie verwijten elkaar van alles en nog wat. Elkaar laten uitpraten is cruciaal. Want dan krijgt jouw ex het gevoel dat je hem of haar serieus neemt. Luister goed wat er gezegd wordt en neem geen verdedigende of offensieve houding aan. Daarmee help je namelijk niemand.

Je hebt geen intentie om te veranderen
De relatie tussen jou en je ex is niet zonder reden ten einde gekomen. Om succesvol verder te gaan is het belangrijk dat bepaalde dingen de volgende keer anders verlopen. Daar spelen jullie allebei een belangrijke rol in. Dit heeft wederom te maken met goed naar elkaar luisteren. Vechten voor een relatie betekent namelijk ook dat je zelf bereid bent om te veranderen. Heldere communicatie is onmisbaar voor een sterke en gezonde relatie. Probeer elkaar standpunt te begrijpen en werk in een rustig tempo aan het herstel van de relatie.

Je liefde terugwinnen lukt wanneer je deze fouten voorkomt.