Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Fietsendiefstal lijkt normaal geworden

Ingezonden Ingezonden

Sint-Oedenrode - Ook mijn fiets werd woensdag 24 maart op klaarlichte dag tussen 11:45 en 12:00 uur gestolen bij Albert Heijn voor de deur.

Ik kwam er naar buiten en kon het niet geloven: geen fiets! Ik had ze daar toch neergezet? Nee! Ongeloof! Om me heen kijkend, hartstikke druk, niemand keek. Alleen op mijn reactie van verbazing sprak iemand mij aan. Ik ga bij AH naar binnen. Na mijn verhaal gedaan te hebben, werd ik netjes door de manager mee naar achter gevraagd om te kijken of camerabeelden meer konden vertellen. Helaas, met de zon op de ramen niks te zien. Beelden van buiten zijn er niet vanwege de privacy wet! Ik mijn man gebeld, naar het politiebureau in Veghel gereden om aangifte te doen. Wat denk je? Ze stonden je nauwelijks te woord en hadden het druk met andere zaken. U kunt thuis aangifte doen via DigiD. Na dit netjes gedaan te hebben, rij ik naar de fietsenzaak in Schijndel met de aangifte. Daar aangekomen blijkt het voor hen de normaalste zaak van de wereld te zijn. Ze regelen binnen no time dat ik weer een nieuwe fiets ga krijgen. Mijn fiets was een jaar oud en verzekerd, maar niet elektrisch.
Beste politie, boa’s, instanties, Meierijstad! Dit gaan we toch niet normaal vinden? Nu is het Sint-Oedenrode, hiervoor was het Schijndel (volgens de fietsenzaak), hierna Veghel misschien…enz. Wat me nog het meeste boos maakt, is dat dit in ons Nederland kan, mag en normaal word gevonden. De dieven gaan er met een vol busje fietsen vandoor, waarschijnlijk de grens over. In hun land zou voor zo’n vergrijp een hoge straf wachten! Daarom, laat ons waakzaam blijven in een wereld die momenteel anders dan anders is. Wat mij is overkomen, kan iedereen overkomen. Niet alleen fietsen stelen, maar ook spullen die bij inbraak worden gestolen, in huis en om je huis. Het voelt dat als je iets moois hebt, iets waar je lang voor spaart, hard voor werkt en blij van wordt, dat andere mensen denken dat ze dat zomaar mee kunnen nemen zonder ervoor gestraft te worden. Zo oneerlijk en niet de normaalste zaak van de wereld en Meierijstad!

Franca Bekkers