Een foto van de etalage.
Een foto van de etalage. Foto: Marianne Bekkers

Paasactie levert 656 euro op voor Kika

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Ze hebben er hard voor gewerkt, de Rooise dames van het Kika Kinderkankerfonds. Tot in de late uurtjes en tijdens de verkoopdagen in het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi, haakten de dames de mooiste paashazen, kuikens en andere decoratieve paasfiguren, voor Kika. En de opbrengst mag er wezen. Zij wisten 656 euro bij elkaar te haken. Het bestuur van Ontmoetingscentrum Creatief Rooi weet het nu zeker. De dames van Kika verdienen een vaste plaats in het Centrum.

De haakdames Gerrie en Lina laten weten dat zij bijzonder getroffen zijn door de lieve, ontroerende reacties van de bezoekers. Niet alleen de leuke gehaakte figuurtjes nodigden uit om te kopen, maar vooral ook de wens van alle Rooienaren dat kinderen geen kanker mogen krijgen. Er vonden emotionele gesprekken plaats over kinderen die deze vreselijke ziekte moesten doormaken en over het belang van vernieuwend onderzoek. Opnieuw is duidelijk dat de haakdames, samen met hun familieleden en vrienden die onvermoeid mee haakten achter de schermen, door moeten gaan met deze activiteit en Creatief Rooi wil daar graag haar steentje aan bijdragen door de ontmoetingsruimte hiervoor ter beschikking te stellen. De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen!

De volgende actie zal zijn hun deelname aan de Maximamaand, ter gelegenheid van de 50-jarige verjaardag van Koningin Maxima. Benieuwd naar de nieuwe creaties? Bezoek dan het Ontmoetingscentrum op Borchgrave 7 te Sint-Oedenrode in de maand mei.