Benny en Anke Hoes op camping de Graspol
Benny en Anke Hoes op camping de Graspol Foto: Hans van den Wijngaard

“Iedereen is blij dat we weer kunnen kamperen”

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - De mensen zijn na een jaar thuis opgesloten te zijn geweest toe aan vrijheid. Het paasweekend is één van de eerste gelegenheden om er weer eens op uit te trekken. Voor DeMooiRooiKrant een goede reden om eens twee campings in Sint-Oedenrode te bezoeken en zowel de uitbaters als enkele gasten te vragen naar hun kijk op kamperen in het nieuwe normaal.

Door: Hans van den Wijngaard

Ik word door Aurora Witlox met alle egards ontvangen, alsof ik een gast ben die het paasweekend op camping ‘De Graspol’ in Nijnsel door ga brengen. Het welkom door Aurora is hartelijk. Met haar man Marco en dochter Kayleigh en samen met Maaike Atteveld runt zij de camping aan het Bakkerpad. “Gelukkig gaat het dit jaar weer wat beter. Vorig jaar waren we door corona gedwongen om tot ver in het voorjaar gesloten te blijven. Nu mogen we weer open zijn. Daar komt nog eens bij dat onze doelgroep bestaat uit mensen die rust zoeken. Vaak zijn dat toch wat oudere mensen en die waren vorig jaar vooral bezorgd over hun gezondheid en de risico’s die ze mogelijk zouden lopen. We hadden toen veel afmeldingen, maar gelukkig hebben we nu alweer veel boekingen”.

“Wij houden ons strikt aan de regels rondom corona en dat verwachten we ook van onze gasten”, vervolgt Aurora. “Dat benadrukken we bij elke reservering, zodat het voor de gasten geen verrassing is als ze hier komen. De meeste van onze gasten vinden dat prettig, het geeft hen een gerust gevoel. Maar er zijn ook mensen die daarom juist wegblijven. Ook dat kunnen we begrijpen, maar we hebben persoonlijke redenen om de regels na te leven”.

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Wie rust zoekt is op camping  de Graspol in NIjnsel helemaal op zijn plaats
Familie Van den Dobbelsteen uit Tilburg geniet in de Geelders van de zon
Jan den Heijer uit Rotterdam heeft een week enorm genoten van zijn vakantie in Nijnsel