Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

“De belastingwetgeving verandert de komende jaren ingrijpend”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Iedere maand gaan we de boer op om Rooise ondernemers te interviewen van verschillende branches die lid zijn van de Business-to-Business vereniging. We vragen naar de huidige werkzaamheden, wat hen verder bezighoudt en uiteraard wordt ook het onderwerp corona besproken. In deze ronde spreken we Lucy Bax - Koenders van Bekkers Advies.

Werken jullie anders in deze coronaperiode?
“Ja, we vinden het fijn dat ons kantoor open kan blijven. Zodat klanten en relaties ons kunnen blijven bezoeken als dat nodig is. Daarom zorgen wij ervoor dat we maximaal met drie personen op kantoor werken. Zo hebben we schermen geplaatst in de spreekkamer op tafel, tussen de werkplekken en bij de receptie. Veiligheid staat voorop! Omdat wij volledig digitaal werken is het voor ons eenvoudig om thuis ons werk te kunnen doen.”

Stellen jullie klanten nu andere vragen en hoe helpen jullie ze?
“Zeker, de vragen van klanten gaan nu veel meer over subsidiemogelijkheden, uitstel van betaling belastingen en vraagstukken op het gebied van personeel in verband met ontslagmogelijkheden, ook financieringsvraagstukken komen nu veel meer aan de orde. Wij hebben de expertise in huis om deze vragen te kunnen beantwoorden en de klanten te adviseren en ondersteunen.”

Wat is jullie blik op de nabije toekomst?
“Wij denken dat deze situatie nog wel even voort blijft duren. We blijven de komende tijd voorzichtig in verband met de gezondheid van onze medewerkers en klanten.”

Staan er nog ontwikkelingen op de rol?
“De belastingwetgeving verandert de komende jaren ingrijpend. Doordat wij deze ontwikkelingen op de voet volgen kunnen wij onze klanten waar nodig vooraf adviseren welke maatregelen zij kunnen nemen om naar de toekomst toe zo fiscaal optimaal te kunnen blijven ondernemen. Een goede financiële planning en testamentadviezen zijn hierbij onmisbaar. Ook voor particulieren is dit steeds belangrijker. Daarvoor zijn mensen bij ons aan het goede adres!”