Fred van Rooij
Fred van Rooij Foto: Jos van Nunen

‘We gaan uit van het positieve’

Sport Sport

Sint-Oedenrode - We spraken de afgelopen week met enkele voorzitters van Rooise sportverenigingen. Zij gaan door een moeilijke tijd. Hoe slaan zij zich er doorheen? Wat is hun blik op de toekomst? Een rondje langs de velden...

Hoe slaan jullie je door de coronatijd heen?
“KV Rooi is een korfbalclub van ruim 100 leden en heeft sinds kort een kunstgras korfbalveld waar we helaas nog niet veel gebruik van hebben kunnen maken in verband met de corona regels. Regelmatig wijzigen deze regels en het valt niet altijd mee om daar mee om te gaan. Het is een situatie waar we met zijn alle rekening mee hebben te houden om deze pandemie tot het verleden te krijgen. We gaan uit van het positieve dat we toch nog kunnen trainen, in beperkte omgang weliswaar, en dat we onze conditie nog enigszins op peil kunnen houden. De jeugd mocht gelukkig als eerste weer. De senioren hebben online conditietraining gehad.”

Hoe staan jullie er financieel voor?
“Financieel is het nog wel te bolwerken, mede door steun van de overheid, maar we moeten wel goed op onze centjes blijven letten.”

Wat hebben jullie voor de leden gedaan de afgelopen tijd?

“We hebben allerlei activiteiten gedaan om het contact onderling te blijven houden, zodat er toch binding met de club blijft.”

Gaan jullie leden verliezen door Corona?
“Op dit moment is het moeilijk te zeggen of we leden gaan verliezen, maar de verwachting is dat het niet anders is dan anders. We hopen zelfs dat we nu wat meer leden krijgen vanwege de nieuwe kunstgrasvelden als er weer volop gebruik gemaakt mag worden in de normale situatie.”

Wil je verder nog wat kwijt?
“KV Rooi is een korfbalclub die is ontstaan uit een fusie van KV Concordia en KV Boskant en een schitterende accommodatie heeft aan de Zwembadweg 62 in Sint-Oedenrode.”