Paul van der Rijt
Paul van der Rijt

‘Ons ledenaantal is zelfs licht gegroeid’

Sport Sport

Nijnsel - We spraken de afgelopen week met enkele voorzitters van Rooise sportverenigingen. Zij gaan door een moeilijke tijd. Hoe slaan zij zich er doorheen? Wat is hun blik op de toekomst? Een rondje langs de velden...

Hoe staat de club er op dit moment voor?
“Sinds er weer gedubbeld mag worden, zijn de banen gelukkig weer goed bezet, maar er is een lange periode geweest waarbij er weinig getennist is door een groot aantal leden. Onze vaste kosten zijn ten opzichte van veel andere verenigingen aan de lage kant. Maar we hebben de contributies en inkomsten van de sponsoring wel nodig om te zorgen dat we financieel gezond blijven. We missen natuurlijk net als iedere vereniging de omzet uit de kantine, maar mede door de eerdere genoemde zaken blijft de continuïteit van onze vereniging gewaarborgd. Daarnaast beschikt de vereniging over een gezond eigen vermogen.”

Wat doen jullie om de moed er in te houden?
“We hebben samen met VV Nijnsel en KV Nijnsel in het begin van de Coronatijd een spandoek gemaakt om iedereen een hart om de riem te steken en omdat de Vrijwilligersdag niet door kon gaan hebben we in de kerstperiode een kleinigheidje gebracht. Daarnaast proberen we iedereen zo goed als het kan via de mail op de hoogte te houden van de meest recente ontwikkelingen.”

Verwachten jullie leden te verliezen door corona?
“Ons ledenaantal is zelfs licht gegroeid in de Coronatijd. We zien in sommige leeftijds- en/of vriendengroepen een kettingreactie ontstaan doordat mensen enthousiast zijn over de sport en de vereniging.”

Wil je nog iets anders kwijt?
“We zijn als vereniging enorm dankbaar dat we zoveel vrijwilligers hebben die allemaal op hun eigen manier hun steentje hebben bijgedragen aan de continuïteit en we zijn ook enorm dankbaar voor het geduld en begrip van onze leden. Daarnaast hebben we er zelfs een aantal nieuwe sponsoren bij gekregen en willen we alle sponsoren danken voor hun bijdrage in deze bijzondere tijd.”?