Het fietspad van Olland naar Rooi ligt er slecht bij.
Het fietspad van Olland naar Rooi ligt er slecht bij. Foto: Jeroen van de Sande

Waarom eerst fietspad Bobbenagelseweg en later fietspad Ollandseweg

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Enige tijd geleden heeft DeMooiRooiKrant al bericht over de reconstructie van het fietspad aan de Ollandseweg. Dat zal niet iedereen meer heugen. Daarom zetten we hieronder uiteen waarom de gemeente er voor kiest om eerst het fietspad aan de Bobbenagelseweg te herstellen en pas later het fietspad aan de Ollandseweg.

Voor de Ollandseweg geldt, in tegenstelling tot de Bobbenagelseweg, dat het vervangen van de verhardingen in het fietspad, vanwege de bomen, gepaard moet gaan met een reconstructie. Om deze zorgvuldig voor te bereiden, is tijd en afstemming nodig. Tijd om alle informatie te vergaren, en afstemming met omwonenden, ondernemers en andere stakeholders om te komen tot een acceptabel ontwerp dat voor jaren weer zal moeten voldoen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Tot die tijd onderhoudt de gemeente de verhardingen volgens de systematiek die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Sober en doelmatig, waarbij veiligheid gaat voor comfort, maar waarbij ze de situatie monitoren. De woordvoerder: “Daarbij komt het voor dat we ter plekke moeten waarschuwen als er zich risicovolle situaties voordoen, maar ook dat andere materialen worden gebruikt om tijdelijk een situatie te beveiligen. Dat oogt wellicht als ware de aanpak wat gemankeerd, maar is de enige manier om geen geld uit te geven dat beter kan worden gebruikt voor de reconstructie.”

De voorbereidingen voor een reconstructie van de Ollandseweg staan voor 2021 geprogrammeerd. De gemeente verwacht dat de uitvoering in 2022 kan plaatsvinden.