De zon was in maart ruimschoots van de partij
De zon was in maart ruimschoots van de partij

Weer over het weer

Natuur Natuur en milieu

Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

Maart 2021 was over het algemeen een zonnige maand met redelijke normale temperaturen en iets minder dan de normale hoeveelheid regen.

De temperatuur hield zich aan de afspraak
We hadden de afgelopen maand recht op een middagtemperatuur van 10,7°C, maar dankzij de ‘warme staart’ van maart stond er 11,4°C op de teller. De laatste dag van de maand werd het 25,1°C en daarmee hadden we de eerste zomerse dag van 2021 in de boeken staan. Ruim drie weken eerder, op zondag 7 maart koelde het nog af tot -5,1°C. De gemiddelde minimumtemperatuur bedroeg in maart 1,7°C en dat is bijna een halve graad frisser dan de langjarige doorsneetemperatuur van 2,1°C. De gemiddelde etmaaltemperatuur bedroeg 6,6°C en dat is 0,2°C warmer dan normaal. Zaterdag 6 maart hadden we het koudste etmaal met 0,7°C en op de 31e was het met 14,7°C de warmste dag van de maand.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant