v.l.n.r.: Jurn, Peggy, Ard en Koen.
v.l.n.r.: Jurn, Peggy, Ard en Koen.

ZwangerFit bereidt vrouwen fysiek en mentaal voor

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het is alweer bijna een jaar geleden dat DeMooiRooiKrant op de koffie ging bij Ard Groenendijk en Jurn van Ballekom. Ze maakten toen de start van hun eigen praktijk wereldkundig: FysioFocus. Hoewel het ook voor hen een bewogen jaar is geweest, staat de ontwikkeling van de praktijk in Sint-Oedenrode niet stil. Integendeel, want ze zijn groeiende. Na het aannemen van fysiotherapeut Coen van Langen start binnenkort ook manueel therapeut Peggy van Zutven.

Naast fysiotherapie en osteopathie wordt manuele therapie een nieuw onderdeel van de nieuwe praktijk. Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Op dit moment zet ze zich ook nog in voor een praktijk in Waalwijk, dichtbij haar woonplaats, maar nu is ze ook in Sint-Oedenrode werkzaam. “terug naar mijn roots, en ik kijk er enorm naar uit om bij deze toppers aan de slag te gaan”, zegt Peggy. Waaronder haar neef Ard.

ZwangerFit
Een andere specialisatie van Peggy is ZwangerFit. Wanneer je die cursus mag geven, heb je daarvoor een intensieve cursus gevolgd en er een certificaat voor gehaald. “Ik begeleid vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Het bestaat uit groepslessen en coaching. Het is voor vrouwen in die fase belangrijk dat ze verantwoord sporten, maar er kunnen ook allerlei andere fysieke en mentale problemen om de hoek komen kijken. Vooral na de bevalling. Ik wil ze daarop voorbereiden”, vertelt Peggy. De training bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen en te ontspannen. Zo zijn ademhalingstechnieken belangrijk en geeft Peggy oefeningen mee om de bekkenbodem te versterken.

Tijdens en na de zwangerschap kunnen er allerlei lichamelijke klachten optreden, zoals rugklachten en bekkenklachten. Naast dat Peggy dames begeleid om deze klachten te voorkomen, kan zij als manueel therapeut ook deze klachten behandelen.

Vanaf mei starten de bijeenkomsten en dames kunnen nu al inschrijven. De cursussen worden op dinsdagen ingepland. Meer info, flyer aanvragen of inschrijven? www.fysiofocus.nl

Peggy aan het werk.