Afbeelding

Maak een kroon voor Koningin Maxima

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Ontmoetingscentrum Creatief Rooi nodigt alle Rooise kinderen uit om een prachtige kroon te maken voor onze 50-jarige koningin Maxima. 

Nu onze koningin haar verjaardag niet uitgebreid kan vieren, wil het team van Creatief Rooi haar toch een cadeautje geven. De hele maand worden in het Ontmoetingscentrum alle creatieve werken geëxposeerd die speciaal voor Maxima zijn ontworpen door Rooienaren. Dit keer niet alleen gemaakt door volwassenen, maar ook door kinderen uit Sint-Oedenrode die speciaal voor dit kroonjaar hun uiterste best gaan doen om Maxima er koninklijk te laten uitzien. En natuurlijk worden daar foto’s van gemaakt. Van de foto’s wordt een collage gemaakt, die bij koningin Maxima wordt afgeleverd op haar verjaardag.

In kinderboeken worden koningen en koninginnen altijd afgebeeld met een kroontje op het hoofd. Ook Maxima zien we bij speciale gelegenheden vaak met een kroon, want dat hoort nu eenmaal bij een koningin. Dus alle kinderen van Sint-Oedenrode ga aan de slag met papier of karton en kleur de kroon in, beplak hem met glittersteentjes of stickers en hang er slingertjes aan. Het maakt niet uit wat je verzint. Rooise kinderen hebben allemaal veel fantasie, dus dat komt helemaal goed.

Is je kroon klaar? Breng hem dan op Koningsdag, dus op 27 april tussen 10.00 en 16.00 uur naar Ontmoetingscentrum Creatief Rooi op Borchgrave 7. Daar worden alle kronen aan een lijn in de etalage gehangen zodat de bezoekers ze een maand lang kunnen bewonderen. Het wordt vast heel kleurrijk en gezellig als er heel veel kronen hangen. En natuurlijk laten we de bezoekers van het Centrum stemmen op de mooiste kroon, want dat moet natuurlijk beloond worden.

Help je mee de Maxima-expositie feestelijk te maken? Grote mensen doen ook mee met bijvoorbeeld schilderijen, hoeden, sieraden. Zij betalen een klein bedrag voor het exposeren van hun inzending, maar voor kinderen kost het natuurlijk niets.

Doe mee en laat maar eens zien hoe goed jij kunt knutselen. Wil je meer informatie bel dan de coördinator exposities Gerrie Lauwen, tel. 06 - 36 09 06 29