Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Mensen vragen zich af: ‘Waar moeten we nu pinnen?’

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Het was bekend dat Rabobank nog eens de pinautomaten aan de Markt zou sluiten, omdat het pand een andere bestemming krijgt en op termijn zelfs verdwijnt voor nieuwbouw. Het moment is nu daar, maar het zal voor veel mensen als erg abrupt worden ervaren. Bovendien: ‘Waar moeten we nu pinnen?’

Zowel de pinautomaten in het portiek als het stortautomaat aan de voorzijde zijn inmiddels dichtgetimmerd met grijze platen. Wat vooral opvalt is het gebrek aan informatie. Er is niet aangeplakt waar de klanten van Rabobank nu terecht kunnen. Wie naar Rabobank belt, krijgt te horen dat mensen voortaan in Schijndel en Boxtel terecht kunnen om te pinnen en te storten. Toch is dat waarschijnlijk niet de boodschap die de meeste Rooienaren willen horen. De pinautomaten op de Markt lagen zeer centraal en waren dag en nacht bereikbaar. Nu moeten burgers naar andere oplossingen zoeken.

Waar kun je dan wel pinnen?
In Primera is enkele maanden geleden een Geldmaat pinautomaat geplaatst. Dat is een algemene pinautomaat waar ook Rabobank aan mee doet. Daarnaast is het mogelijk om in de supermarkt Albert Heijn te pinnen. Uiteraard kan dat alleen tijdens openingstijden.

Afbeelding