Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Horeca komt met Project Picknick: Rooise ondernemers houden gezamenlijk actie

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Na weer een tegenvallende persconferentie is de landelijke organisatie Koninklijke Horeca Nederland met een nieuwe actie op de proppen gekomen: Project Picknick. Ook lokale horeca hebben toegezegd daar aan mee te gaan doen. In Rooi hebben enkele ondernemers de koppen bij elkaar gestoken om samen actie te ondernemen.

De bedoeling van Project Picknick is dat mensen in heel Nederland worden opgeroepen om komende zondag 28 maart te gaan picknicken. De horecazaken die mee willen doen, gaan zelf niets organiseren. Ze bieden wel picknickboxen aan, die consumenten kunnen afhalen. Op deze manier wil KHN de parken vol laten lopen met mensen om zo de veiligheidsregio’s, maar vooral de politiek, te laten zien wat het beeld van de komende weken en maanden kan zijn als de terrassen gesloten moeten blijven.

Meerdere Rooise horecazaken zijn op dit moment plannen aan het verzilveren om gezamenlijk picknickboxen aan te bieden. Dat wordt de komende dagen bekendgemaakt op verschillende social media pagina’s van horecazaken. Ze roepen op om daarna te picknicken op verschillende plekken in Sint-Oedenrode. Behalve deze actie is er vanuit KHN ook een brief richting alle burgemeesters gegaan waarin ze hen ‘steunen en succes wensen met het handhaven op de aankomende lentedagen’ zo staat omschreven in een intern appbericht.