v.l.n.r.: Rob van Kaathoven van Neovito; wethouders Coby van der Pas en Harry van Rooijen; Paul Meessen en Tine Strikkers van SKOSO.
v.l.n.r.: Rob van Kaathoven van Neovito; wethouders Coby van der Pas en Harry van Rooijen; Paul Meessen en Tine Strikkers van SKOSO. Foto: SDG Ontdeklab Meierijstad

SKOSO Ontdeklab wordt SDG Ontdeklab Meierijstad

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - In aanwezigheid van de wethouder van Onderwijs Coby van der Pas, de wethouder van Duurzaamheid Harry van Rooijen, beleidsmedewerker Grondstoffen Monique van den Biggelaar en directeur bestuurder van SKOSO Paul Meessen werd afgelopen weekend in het SKOSO Ontdeklab bij Neovito een presentatie gegeven over de transformatie van het SKOSO Ontdeklab naar het SDG Ontdeklab Meierijstad.

Tine Strikkers, coördinator van het ontdeklab, laat met foto’s en talloze voorbeelden zien en horen hoe dat bij de eerste versie van het SKOSO Ontdeklab, geopend in oktober 2017, de focus lag op innovatief onderwijs op gebied van ICT, wetenschap, techniek en excellentie en duurzaamheid. En dat er nu heel bewust voor gekozen is om er een extra dimensie aan toe te voegen, namelijk: de activiteiten zijn geheel gericht op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s). Ze verbinden onderwijsthema’s met bedrijven en SDG’s zodanig dat voor beide partijen een duurzame waarde ontwikkeld wordt.

Beide wethouders feliciteerden hen met de nieuwe koers die we ingeslagen zijn. SDG’s en duurzaamheid vanaf groep 1 verweven in het curriculum van het onderwijs i.s.m. bedrijven vinden ze erg belangrijk. Ook de coachende rol van leerkrachten en het vergroten van de intrinsieke motivatie bij de leerlingen vinden ze erg waardevol. Wethouder Coby van der Pas zei tenslotte nog: “Ik ben al verschillende keren geweest bij activiteiten in het ontdeklab, maar jullie verrassen mij met deze nieuwe ontwikkelingen. En mooi om te zien hoe enthousiast jullie zijn en blijven. Complimenten hiervoor.”

De naam van ons ontdeklab verandert nu van SKOSO Ontdeklab naar SDG Ontdeklab Meierijstad. Ze hebben daarom ook het logo van het huidige ontdeklab aangepast en ook een nieuwe website opgezet voor het SDG Ontdeklab: www.sdgontdeklabmeierijstad.nl. Wil je na het bekijken van de website nog meer informatie hebben dan kan je mailen naar ontdeklab@skoso.nl.